Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2022. szeptember 25-én 23 óra körül arról, hogy ketten megtámadták és kirabolták a saját házában. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és meghallgatták a 65 éves sértettet, aki próbálta pontosan körülírni a támadóit. Az egyenruhásoknak elég volt a kapott információ, személyismeretüknek köszönhetően azonnal tudták, kiket kell keresni. A két helyi "fiatal" kezén egy órán belül kattant a bilincs.
Mint kiderült, a 18 éves fiatal férfi és 14 éves társa már az ingatlan udvarán összetalálkozott a sértettel. Azonnal nekiestek, ütötték-verték, közben pénzt követeltek tőle, majd bevonszolták a házába. Ott kutatni kezdtek és 100 ezer forint készpénzt vettek magukhoz, valamint az ingatlanhoz tartozó kisbolt kulcsát követelték. Az üzletből alkoholt és édességeket loptak, majd sietve távoztak.
A Hosszúpályi Rendőrőrs nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki mindkét "fiatalt", majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük - közölte honlapján a rendőrség.