Ugye, emlékszünk még arra, mi történt Tiszaroffon, amelyről, nem mellesleg, azóta is mély a (beszédes) csönd? Nos, úgy néz ki, ez megismétlődött Pátkán. Először a jelenleg hozzáférhető hír, majd utána kékhagyma kommentárja, amely mindjárt kontextusba helyezi azt.
Kíváncsiak vagyunk, mekkora hisztit csapnak a fajvédők, és mi lesz az ügy folyatása, ha itt is, akárcsak Tiszaroffon, ill. Olaszliszkán, kiderül, hogy a cigányok (megint) öngyújtogatást rendeztek. Talán mondanunk sem kell, egyetlen polgárőr (!) sem hülye, hogy olyan bénán molotovozzon, hogy csak ilyen kis kár keletkezzen. Pláne nem “rasszista jelszavakat ordibálva”. Ha egy lökött, tapaztalatlan, hebehurgya 15 éves skin lett volna, valamennyire hihető lenne a dolog, de meglett, felnőtt, sokat látott, tapasztalt, a cigányok jogaival és média-hátszelével, -támogatásával tisztában levő polgárőrökkel? Ugyan. Ha a polgárőrök mégis valamit terveznének a mokkákkal, akkor nem ilyen bénán csinálnák, hanem pl. kibérelnének egy jó kis bulldózert, oszt’ neki a putrinak éjnek éjjelén. Vagy ott és úgy szívatnák az orkokat, ahol és ahogy csak tudják.

"Molotov-koktélt dobtak az alvó gyerekek szobájába

A rendőrség értesítette a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletét, hogy Pátkán Molotov-koktélokkal dobáltak meg házakat. Az egyik ház ablakát a Molotov-koktél betörte, melytől körülbelül 2 négyzetméteren lángra kapott a szoba, ahol gyerekek aludtak. A tűzesetek során személyi sérülés nem történt.
 
A rendőrségről érkezett bejelentés kedden hajnalban 1 óra után 10 perccel a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére, mely szerint Pátkán, az Árpád utcában Molotov-koktélokkal dobáltak meg házakat.

Az ott lakók a tüzet az egységek kiérkezéséig megpróbálták eloltani. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a káresethez.

A tűzoltók kiérkezésére a lakóknak a tüzet sikerült eloltaniuk.
Az elsődleges vizsgálat megállapította, hogy a tűzeseteket szándékos gyújtogatás okozta: kedden hajnalban három házat Molotov-koktéllal dobáltak meg - tájékoztatott Bisztricz Anett, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője.

Az egyik épületnek az ablakpárkánya és a redőnye égett. A másik háznak az ajtaját dobták meg, itt az épület homlokzata kormozódott. A harmadik ház ablakát az egyik Molotov-koktél betörte, melytől körülbelül 2 négyzetméteren lángra kapott a szoba.

A szobában gyerekek aludtak, nekik nem esett bajuk. A tűzesetek során személyi sérülés nem történt.

A rendőrség közveszély okozás megalapozott gyanújával indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes vagy tettesek ellen - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője."

kékhagyma: "Hazafelé megint rádióztam autózás közben... Ezt [a fenti] a hírt bontották ki kicsit részletesebben.

A cigók betámadták a polgárőröket. Látszik, nem csak a Magyar Gárda bosszantja őket, már az is piszkálja a csőrüket, akik a fehér lakosság érdekeit és javait védik.
Most azzal vádolják őket, hogy a polgárőrök voltak a molotovosok, és közben rasszista kiabálásokat is megeresztettek. Mondja ezt az egyik érintett cigó.
 
A helyi lakosok csupa szépet és jót mondanak a környéken a cigányokról (no persze, én se mernék mást....), viszont a kocsmában már jobban megered a név nélkül nyilatkozók nyelve...  Nemegyszer előfordult, hogy a játékgép nem a reményeik szerint adott nyereményt, akkor nekiestek, és szétverték. No meg az italos állapotban folytatott eszkappádáikról is mesélnek....  De csak mikrofon nélkül, és nevük megemlítését is megtiltották."
Kuruc.info - Arppi S.