Folytassuk a Pátka-sztorit (előzmények ITT).

Először is, találtak egy “megdönthetetlen bizonyítékot” – egy darab, a helyszínen talált(?)  bakancsot, amit aztán a fajvédők véres kardként hordoztak körbe. Amíg ki nem derült, hogy mindhárompolgárőr lábára kicsi, és a párját sem találták meg a házkutatások során.

A tegnapelőtti MR1-műsorban a következő is elhangzott magának a riporternek(!) a szájából: "egy deviáns roma banda az, aki a probléma gyökerének okozója".

Aztán – idézzük a közismerten náci, rasszista, hungarista, fasiszta Népszabadság idevágó, tegnapi cikkét:

“Kizárt dolog, hogy a Laciék követték volna el - mondja a kamionsofőrként dolgozó Preininger Nándor a pátkai Barlang vendéglőben. - Szerintem provokáció történt: vagy a romák egymás közötti leszámolásáról van szó, vagy önmerénylettel akarták börtönbe juttatni a polgárőröket, akikkel állandó konfliktusaik voltak. (Kuruc.info: értsd: állandó konfliktusok = a polgárőrök nem hagyták őket szabadon bűnözni, törvényt szegni)

- Tíz-tizenöt suhancról van szó, akiktől annyira félnek az emberek, hogy senki nem akar ellenük tanúskodni - állítja egy idősebb úr a Barlang vendéglőben. - Sokuk családja az elhíresült székesfehérvári Rádió utcából költözött ki Pátkára úgy tíz éve. (Kuruc.info: el lehet képzelni a közállapotokat, amiket a Rádió utcai – ami egy fogalom – importcigányok okoztak...)

A pátkaiak azt gyanítják, hogy egy másfél évvel ezelőtti eset állhat a Molotov-koktélos merénylet mögött. Az egyik megtámadott családnak a tagja ugyanis az a Lakatos János, aki még 2006-ban, ittasan és jogosítvány nélkül vezetve, elgázolt egy 16 éves helybéli lányt, aki a balesetben maradandó sérüléseket szenvedett.

-    Sokan nem tudták elviselni, hogy a Jani ezért csak felfüggesztett börtönt kapott - állítja Lakatos László. - Többen is megfenyegettek minket emiatt. Na de milyen ember az, aki kisgyerekeken akar bosszút állni? Hát hívjon ki, és verekedjünk meg! (Kuruc.info: tessék mondani, nyomorékságot okozó ittas, jogsi nélküli, 16 évesen történő vezetésért fehért is csak felfüggesztettre büntettek volna? Kötve hiszem. Megint látjuk a kettős mércét, amelyre annyi példát hoztunk előző cikkünkben… nem csoda, hogy emiatt IS utálták őket.)"

Végül idézzük Pernahajder zsIndexes hozzászólását, amelyben szintén olvasható jónéhány olyan K.O. érv, amellyel a cigányfajvédők nem tudnak mit kezdeni:

"Írod korábban, hogy szegény alvó emberek a Molotov-koktélok robbanásaira ébredtek, ezért látták, hallották az elkövetőket, amint azok épp egymást nevét mondják.
 
Hát persze. Noha a Molotov koktél (mármint az igazi, a benzines változat - tudom, mert közel 42 évvel ezelőtt gyártottam néhányat a padláslépcső alatt) nem robban, a gázolajos meg végképp nem, mégis, tételezzük fel, hogy a békésen alvók a palackok becsapódására felriadtak.
Álmukból ébredve kábán megdörzsölték a szemüket. Majd - miután már az álom elszállt - gatyát rántottak és kiballagtak az utcára.
 
Ez így kábé 2-3 perc.
 
Az elkövetők meg nem menekültek. Sőt, épp erre vártak. Mihelyt kiértek az emberek az utcákra, az elkövetők előírásosan polgárőri-rendbe fejlődtek és névsorolvasást tartottak:
 
- N. Balázs!
- Jelen!
 
stb.
 
Kurva életszerű...."


Ehhez csak annyit tudunk hozzátenni: először az ember a tüzet próbálja oltani és a gyerekeit menteni, és nem az utcára rohan, hogy megnézze, kik a témadók – szemben azzal, amit mokkáék mondtak. Ez is valószínűtlenné teszi a cigányok magyarázatát. Ha már azok előélete, bűnözésre való hajlama vagy az, hogy ebben a lecsukott polgárőrök eddig gátolták őket, nem lenne elegendő… Esetleg azért nem oltották az (állítólagos) tüzet, mert a putrinak már úgyis mindegy, sőt, ha sikerül leégetni, akkor kapnak ingyen másikat, ahogy a tiszaroffi öngyújtogató cigó?
Kuruc.info - Arppi S.