"Nem támogatja a monoki rendszert a szociális miniszter

Nem támogatja az elsőként Monokon bevezetett segélyezési rendszert Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter. A borsodi település rendelkezett először, hogy szociális támogatást csak közmunka fejében adnak. A megoldást azóta már több település is átvette országszerte. A szociális tárca közleménye szerint a sajtóhírekkel ellentétben Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter semmilyen megállapodást nem kötött a monoki polgármesterrel, így nem valósak azok az állítások sem, amelyek valamiféle kormányzati támogatást vélnek a - valószínűsíthetően törvénysértő - rendeletek mellett.

A közlemény leszögezi, hogy ezt a komplex problémakört ismeri a tárca és a megoldáson szakértői már hónapok óta dolgoznak. De ez csak széleskörű társadalmi párbeszéd nyomán képzelhető el. (Kuruc.info: értsd: mire egyáltalán bevezetik az új törvényeket, azokat borzasztóan kiherélik. Szó sem lesz egy Szlovákia-szintű bekeményítésről, pedig itt és most csak az segíthetne.)"
( Független Hírügynökség)

Kuruc.info / Arppi S.: most komolyan: mi mást vártunk ettől a kormánytól? Megint csak a már ezerszer elmondott érveimet tudom szajkózni. Ez a kormány

1.)    vagy nagyon, bődületesen, de valami hihetetlen módon ostoba, és még egy falusi parasztbácsi is okosabb nála.
2.)    vagy borzasztóan szervilis, és amiatt fél, hogy “jaj, mit mond az EU”. Ahogy már oly sokszor elmondtuk, semmit sem mondana, hisz még az olaszokat sem basztatják a sziklakemény cigányellenes politikájuk miatt, hát még a putrikat fel nem gyújtó, cigányokat el nem űző, “csak” normális segílyke- és rendfenntartás-politikát folytató szlovákokat… és nekünk tökéletesen elegendő lenne a szlovák modell átvétele.
3.)    vagy, és ez messze a legrosszabb, legborzasztóbb lehetőség, tényleg tudatosan arra játszik, hogy polgárháború robbanjon ki a cigány és a nemcigány életvitelű emberek között, ahol igazi győztes nem lesz – csak az, aki a nevető harmadikként kimarad. Ha nem Magyarországon lennénk, elvethetnénk ezt a lehetőséget, de itt vagyunk – abban az országban, ahol arányaiban a legtöbb a zsidó, és amit oly sok vezető cionista új Izraelnek szemelt ki. Kik is védik, támogatják, szaporítják, uszítják ellenünk a cigányokat, kötik meg a rendőrség kezét, rombolták le a hadsereget, hmmmm?