Bevezetésképp lássuk a rendőrség hivatalos, mai közleményét (ITT van):

"Rendőrségi közlemény (Pátka - Fejér megye)
2008.06.11. szerda 16:52

A június 03-ra virradóra Pátkán történt ún. „molotov-koktélos” ügy kapcsán az elmúlt napokban több találgatás látott napvilágot.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben erősíti meg, hogy a három, már előzetes letartóztatásban lévő személlyel szemben a rendőrség megalapozott gyanúját, a személyi, tárgyi és okirati bizonyítékok mellett az egyik gyanúsított részletes, a bűncselekmény többi résztvevőjének szerepét is feltáró vallomása is alátámasztja.

Székesfehérvár, 2008. június 11.

R. Szabó Ágnes
sajtószóvivő
"

Kuruc.info: Hogy ebből mi az igazság? Úgy tűnik: semmi, az égvilágon semmi, akárcsak a múltkori, szombati esetben, amikor az MTV Híradója csúsztatott egy óriásit, amit aztán egy sor médium átvett. Több helyi, a védőket, ill. családtagokat pár perce megkérdező(!!!) pátkai cáfolta a “hírt” (lásd a zsIndex Gyerekszobába dobtak Molotov-koktélt topicját).

Könnyen elképzelhető az a helyzet, hogy felülről szóltak le a Fejér megyei rendőrségnek, adjon ki ilyen álhírt, hogy megcsappantsák a pénteki demonstráció erejét, nehogy túl naggyá nőjön. Én legalábbis, ha rendőri vezető lennék, "pánikolnék", hogy mi lesz pénteken, ha többszáz falusi, 300 gárdista s  ki tudja hány egyéb ember ott lesz – és velük szemben több száz felfegyverzett cigó. Ne feledjük, ez utóbbiak beígérték, hogy 300 ercsi orkot hívnak erősítésképp. Meg talán a polgárőröket is könnyebb bent tartani, ha kifelé azt kommunikálják, hogy megeredt a nyelvük. És az sem mellékes szempont, hogy ismert “puhítási” módszer a “tettestársad már mindent bevallott” duma, ha egyébként a gyanusítottak nem érintkezhetnek közvetlenül egymással. Tudjuk, hallgathatják az egyik helyi rádiót, ami jelenleg az egyetlen információforrásuk (az ügyvéden kívül, de ki tudja, mennyire van ez utóbbi “befenyítve” vagy eltilva bizonyos információk átadásától). Márpedig, ha a rádióban azt hallják, hogy tásuk úgymond “vallott”, akkor ezzel komolyan befolyásolhatják őket. Lehet, hogy ilyen aljas módszerekkel próbálják arra kényszeríteni a polgárőröket, hogy vallják be azt, amit nem követtek el? (Mindez a vonatkozó, fent linkelt zsIndex-topic hozzászólásainak eszenciája.)

A Klub Rádióban legalább kétszer bemondták a hírt - az oldalukon meg nincs fent az, ami a bemondás tényének bizonyítását (amennyiben nincs hangfelvétel) nehezíti. Az MNO és a HírTV is, sajnos, kritikátlanul átvette a hírt – akárcsak a szombati Híradó-hamisítványt (legalább) a Hírszerző, az Echo TV, Délmagyar.hu és a HírTV. Azon nem csodálkozunk, hogy a balos, fajvédő médiumok is vezető hírként hozzák az új hírt (a már említett Klub Rádió mellett lásd pl. a zsOrigót - itt jelenleg többtucat hozzászólás is van – vagy az fn.hu-t).
Kuruc.info - Arppi S.
 
Frissítés:
1.) 22.57-kor lövések dördültek Pátkán. Áldozatról, sérülésről nincs információ. (forrás: a helyi noel05 a zsIndex-topicban)
2.) Az RTL Klub esti híradója meg sem említette az állítólagos “beismerést”, amit nehéz a hírérték hiányára fogni, mivel ma ez a legtöbbet tárgyalt belpolitikai esemény és vezető hír szinte mindenhol. Lehet, tanultak a múltkori Híradó-esetből, és jól tudják, kamu; ezért nem akarják blamálni magukat? A Klub Rádió meg, miközben bemondta a hírt, magát az írásos verziót nem tette ki.. Pont ezt az egyet nem... Vajon miért?