A Roma Magazin 2008.június 23.-i adásában (kapcsolódó cikkünk ITT) Kolompár Orbán szájából a következő hangzott el (ezt előző cikkünkben nem idéztük):

"Rá kell arra készülni, hogy a roma társadalom képes legyen megvédeni önmagát, ha úgy adódik."

Erre mit mondhatunk?  Azt, hogy igaza van: az olaszliszkai romáknak is bizony védekezniük kell az arra autózó gyilkos tanárokkal, és a galgagyörieknek is az őket erőszakkal kilakoltató gárdistákkal szemben? Védekezni kell a tulajdonát féltő falusi parasztokkal szemben?

Kíváncsi leszek majd a roma gárda alapító okiratára is, milyen közhasznú feladatokat fognak vállalni. Gondolom, pl köztéri színesfémből készült szobrok védelme. Vagy védik a HÉV vonalakat, hogy ne történjen olyan, mint tegnap éjszaka, hogy cigóink elloptak több, mint 400 méter réz felsővezetéket...

Erre mit mondott az egyik legismertebb cigányfajvédő, újságíró, fajvédő (a 40 zámolyi aláíró között van),  mellesleg egri származású magyartanár, Libera nos, Domine!? (Sajnos polgári neve még nem ismert. Reméljük, nemsokára ismertté válik, ahogy az a bizonyos korsó Klecska Ernő esetében is eltörött… Ezzel kapcsolatos információkat várunk. Egri származása, diplomája, SZDSZ-es bennfentessége, Fodor Gabika-barátsága, cigányügyi aktivitása erősen leszűkíti a kört, különösen, ha hozzászámoljuk azt is, hogy a 40 aláíró egyike.)

“Én is ezt javasoltam egy megbeszélésen több roma vezetőnek. Fel kell készülni a nyilasokkal való háborúra.”

Pár jellemző válasz (ha a moderáció eltüntetné a topicot):
“te nem vagy magadnál....gondolom belül már alig várod, h[ogy] tényleg kirobbanjon valami...:(”
“Nem inkább arra kellene bíztatnod őket, hogy el kellene menni dolgozni?”
“Sírnivalóan szánalmas vagy. Valóban háború várható. Szegény lumpen cigány kénytelen lesz picit gerebjézni a segélyért. Ilyen szar szemét rasszista magyarok között kell élniük szegényeknek. Atomtámadásra nem gondoltál még?”
“Ez az uszítás nem büntetőjogi kategória?!”
“Szóval háborút szítasz. Ekkép leszel kezelve.”
“Megkaphatod az áhított háborúdat, de te is el fogsz esni az tutti.”
“Jobb lenne, ha exportálnád magad a magyarországi polgárháborúra uszításod helyett....”

"Agyadra ment az antifasiszta élharcosság. Komolyan mondom nagyon letértél a helyes útról. Mert az szép és jó, hogy kiállunk a szabdsagért, kisebbségi jogokért és hasonló eszmékért, de ezt nem lehet elérni úgy hogy ezekkel ellentétesen cselekszünk ezekért. A cél nem szentesíti az eszköszt. Így születnek a diktatúrák, meg... Csakhogy pár köhelyet is puffogtassak itten a bekezdés végén. Az az érved, hogy ha nem véd meg az állam akkor magunknak kell gondoskodni erről az helytálló önmagában. Csak két nagyon nagy baj van vele. Egyrészt a szélsőjobb is így gondolkozik a MG is ezért jött létre. Másrészt ha mindneki az önmaga kezébe veszi a védelmét, akkor ebből kurva nagy balhé lesz, anarchia, patakvér, stb.   Múszáj az államnak megoldani ezt és végre a sarkára állnia és tennie a dolgát, amiért az adónkat fizetjük. Rendet tartania (persze ne túlságosan :) ). Hietetlen módon meggyengült az állam, szét van esve. Ilyenek történhetnek az önkormányzatok hátamögött/asszisztálásával vagy mittudom én mivel..."
"Te szerencsétlen idióta. Nem tudod, miről beszélsz. Milyen háború? Ha balhé lesz, az nem háború lesz. Nem lesz abban semmi hősies, semmi szép. De csak tessék, induljatok, igazából a kutyát nem érdekli."
A válaszok egy része kifejezetten liberális, nem rasszista emberektől érkezett. Ehhez nem kell különösebb kommentár.
Erre az egészre egy Bayer-idézettel válaszolok:

"Végezetül pedig arról szólok, hogy majdnem mindent el lehet venni egy nemzettől, János. El lehet venni a vagyonát, a pénzét, a javait, még a szabadságát is – az a kérdés, vajon el lehet-e venni végképp az önbecsülését is? Nem tudom, János. Ti ezen vagytok, és lehet, hogy nektek sikerülni fog. Ezen vagytok, ugyanis egy nemzet önbecsülését úgy lehet elvenni, hogy elveszed tőle a múltját, a kultúráját, a hagyományait, az őstörténetét, a mítoszait. Paul Johnson teszi fel a kérdést a 20. század történetéről szóló munkájában, hogy miért éppen a németek? Miért éppen Európa egyik legnagyobb kultúrnemzete, Goethe és Heine és Wagner hazája vetette magát a nácizmus karjaiba? Elegendő ehhez a világgazdasági válság, a nyomor, a vesztes világháború, és a Vezér eljövetele? Nem, nem elegendő. Az is kellett hozzá, hogy megpróbálják elvenni a kultúráját, a hagyományait, a mítoszait.

Tudod, János, hogyan függ össze a két dolog? A híres-hírhedt berlini kabarékban estéről estére azon röhögött a törzsközönség, hogy kifigurázták Trisztán és Izolda legendáját. Levizelték, kigúnyolták, kiröhögték mindazt, ami a németeknek fontos volt és szent. A cinizmus és a múlttalanság tobzódott minden este Berlin fülledt lokáljaiban. Aztán egy este megjelentek a nagyon szőke, nagyon kék szemű, horogkeresztes karszalagot viselő német fiúk, és felismerhetetlen péppé verték a bártulajdonos arcát a pult szélén…"

Igen, Weimar korszaka, a Tanácsköztársaság modern kiadásának immár 18 éve tartó ámokfutása hamarosan nálunk is véget ér. Az inga visszalendül.

Kuruc.info – Arppi S.