Ez is egy bő egyhónapos cikk. Fontossága miatt azonban úgy döntöttünk, hogy az új cikkek között hozzuk. Az összeállítás végén található fotókból és szakértői hozzászólásból egyértelműen kiderül, hogy megint a cigány terrorizmus szedett sebesült áldozatokat. Közüzem rongálását, tömeges életveszély okozását minden normális államban terrorizmusként kezelik és aszerint is lépnek fel ellene. Nálunk az ÁVH, az NBH, NNI és a többi idegen irányítású, cionista, cigánybűnöző-barát, a mi pénzünkön működő szervezet nem mozgosít semmiféle értékelhető erőt, nem vezénylik ki a rebiszeseket, hogy lezárjanak egy-egy cigánysort vagy falut, noha sok vonalon rendszeres a lopás, vonatdobálás, fosztogatás. Ehelyett a rendért és törvényért lázadó magyar hazafiakat zaklatják és figyelik az ávós és enbéhás patkányok, a síntolvaj tetves buckalakók pedig 99%-ban megússzák, nem csak ezt, hanem a rablást, lopást, gyilkosságot is.
"Száz utassal kisiklott egy vonat
MTI | 2008. 08. 02., 15:50 | Frissítve: 1 napja

Dombóvár után a Kaposvárról Budapestre tartó vonat több kocsija felborult. Két sérültet kellett kórházba szállítani, tíz könnyebb sérültet a helyszínen láttak el.

Kisiklott egy vonat a Budapest-Dombóvár-Kaposvár vasútvonalon, Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között 14 óra 25 perckor. A Kaposvárról a Déli pályaudvarra tartó vonatnak több kocsija felborult. A vélekedések szerint a sínek nem bírták a meleget, deformálódtak.

A balesetben a MÁV tájékoztatása szerint két sérültet kórházba szállítottak boka- és kéztöréssel, tíz embert meg könnyebb, horzsolásos, rovarcsípéses sérüléssel a helyszínen láttak el. A kocsi egy napraforgótáblára dőlt, ahol darazsak csípték meg az utasokat.

A vonat több kocsija kisiklott, egy az oldalára borult

Az öt vagonból álló vonaton a MÁV szerint százan utaztak. Csibrák vasúti megállóhely után történt az eset. A mozdony és az azt követő kocsi a pályán maradt, három kocsi siklott ki, a felsővezeték leszakadt, kidőlt egy oszlop.

A helyszínelés és a műszaki mentés hosszabb időt vesz igénybe. Az utasokat elszállították. Vonatpótló buszokat állítottak be, amelyek Kurd és Szakály-Hőgyész között szállítják az utasokat. A mai napon a Budapest-Dombóvár vasútvonalon korlátozásokra és késésekre kell számítani.

Vasárnap reggelre megérkezett a daru a baleset helyszínére, és megkezdődött a vasúti kocsik elszállítása. A súlyosan megrongálódott, oldalára dőlt kocsit csak tehervagonra emelve tudják majd elszállítani, a kevésbé megrongálódottakat elképzelhető, hogy saját lábon vontatják majd el.

A műszaki mentés időtartamát még nem tudják megbecsülni, mint mondta, a sínek pótlását hétfőre ígérték.

A Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó, közel száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott, a mozdony és az első kocsi a síneken maradt, az utolsó személyvagon az oldalára borult. A baleset a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon, Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között szombaton 14 óra 25 perckor történt. A felső vezeték leszakadt, egy oszlop kidőlt. Az utasok közül két sérültet a dombóvári kórházba szállítottak tíz könnyebb sérültet a helyszínen láttak el a mentők.

A MÁV közleménye szerint a Budapest - Dombóvár - Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Szakály-Hőgyész között folytatják kocsik eltávolítását, illetve a vasúti pálya és a felső vezeték helyreállítását. Napközben az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, 20-30 perces késésekre is számítani kell.

A vasúti pályatesten 350 méteren belül ki kell cserélni a síneket, majd a felső vezetéket is helyre kell állítani. Várhatóan egész nap - a munkák ideje alatt - a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész állomás és Dombóvár között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A baleset körülményeit még vizsgálják, de valószínűsíthető, hogy azt a vasúti pálya műszaki hibája okozta. A részletes, mindenre kiterjedő szakértői vizsgálat lezárta után derül ki a pontos, balesetet előidéző ok.

A MÁV-START Zrt. azoknak az utasoknak, akik a helyreállítási munkálatok ideje alatt utazásuk megkezdése előtt lemondanak az utazásról, kezelési költség levonása nélkül téríti vissza a megváltott menetjegyek árát. Akik igénybe veszik a vonatokat, a pótdíj- és helyjegy köteles (InterCity) vonatok 15 percnél nagyobb késése esetén a pótjegyeik árát a célállomások pénztáraiban válthatják vissza. Az útiköltségük visszatérítésére vasárnap 24 óráig is lesz lehetőség."






(A zsIndex cigánytopicjából származó, fenti képeken látható piros kiemelések azt mutatják, hogy a síncsavarokat bizony ellopták.)

Az esettel kapcsolatban idézünk "feri" vasúti szakembernek az egyik amúgy szélsőbalos, cigánypárti "nácivadász" blogba küldött hozzászólásaiból:

"Némi végzettséggel rendelkezem ez ügyben.

A síncsavarok nem esnek ki normális üzem alatt,legyen az bármilyen komoly szögű ív vagy magas sebesség.Ha a pályaszakasz veszélyes lett volna,akkor a vonalbejárók felfedezték volna és lassújeleket raktak volna ki.Ránézésre ez még egy nem is különösen elhanyagolt pályaszakasz,a magyarországi vasutak 40-50%-a rosszabb áéllapotban van ennél,van ahol több mint száz éve nem cseréltek síneket és aljzatot.Még a síntörés sem okoz közvetlenül kisiklást,ha a körülötte levő sín megfelelően van rögzítve.Nem hinném,hogy itt ezek okozták a gondot.

Vagy a kisiklás miatt rongálódott meg a pályaszakasz,ami valószínüleg külső behatás miatt következett be,vagy annyi síncsavart loptak el,hogy a szerelvény a súlyánál fogva szétnyomta a síneket,azaz a szükséges nyomtávot a maximumnál kijebb tolta.

Úgy 90%-ot adok az utóbbi verziónak, azaz a síncsavar-lopásnak!"

" Ha a második képet megnézitek,akkor nyilvánvaló,hogy nyoma sincs a csavaroknak,márpedig ha a baleset következményeképp sérültek volna meg akkor legalább éles törésvonalakat,fémdarabokat,szilánkokat látnál.

Azok a csavarok már ott sem voltak! "

" Még egy érdekesség!

Ha megnézed az első képet,ott a jobb oldali sínről hiányoznak a csavarok, a másodikon pedig a baloldaliról,amiből arra lehet következtetni,hogy a szerelvény a kisikláskor kettészakadt és az eleje még ment pár száz métert a leszakadt hátuljához képest.

Nem akarok ötleteket adni,de ha lett volna annyi eszük a moréknak,hogy csak minden második csavart veszik ki,akkor nem történt volna semmi baj,simán közlekedhettek volna rajta és a legközelebbi vonalbejárás után pótolják a MÁV szakemberei.

Így viszont nagyjából olyan cselekményt követtek el,mint anno Matuska Szilveszter! "

" a síncsavarok NEM pattannak el üzem alatt! "

"[ami a rekkenő meleg miatt bekövetkező szerencsétlenség lehetőségét illeti,] Asszem pluszmínusz 3-5mm körül van a nyomtáv tűrése,viszont sín nem deformálódik,hanem dilatál,tehát ha kihűl,viszannyeri az alakját.

A sínnek nemhogy 55 fok,de 200 fok sem árt!

A sín,melegen hengerelt acél.Úgy 1800 fokon.

Ennyi! "

" A hézagnélküli, hegesztett felépítménynél a 18, vagy 24 méteres hengerelt sínszálakat összehegesztik. A hőtágulás okozta erőt, ami a 60 cm2 felületű, 48-as, vagy 54-es (folyómétertömeg) nagyvasúti sínben kb. 600 kN, az alj és az ágyazat veszi fel, ez pedig a sínlekötéseken keresztül történik meg. Ha ezeket (csavarok eltávolítjuk, a 15-18 fok C-től magasabb hőmérséklet esetén a sín oldalirányban kimozdul (kivetődés), ez akár igen nagy erővel is járhat. Ezért előírás, hogy az ilyen vágányokon (a vasúti fővonalak kb. 85%-as hegesztett), csak ezen hőmérsékleten lehet javítási-csere feladatokat végezni. zsegték már meg ezt a szabályt, magasabb hőmérsékleten a csavarok egy részét kivették, a sínszál kiugrott, és több PFT-s szerelőt megsebesített, tudtommal haláleset is történt ilyenből.

Ha jobban érdekel, EZ és EZ a barátod.

Lényeg a lényeg, hogy a hőtágulásból adódó hosszirányú +/- 100 Mpa feszültségeket a sincsavarokon keresztül vezetik le az aljzatra és az ágyazatra. Ha a csavarok bizonyos részét eltávolítjuk, azzal gyakorlatilag beprogramozzuk a balesetet. Aki ilyet elkövet, az gyilkos, nem színesfém-tolvaj. "

Kapcsolódó cikkek:

Újabb ork vasútrongálás – nem vágták őket persze előzetesbe

Megint síncsavarokat loptak az ember alatti orkterroristák

A sínrögzítő csavarokat lopták el a cigányok, majdnem tömeggyilkosságba torkollva!!