Ugye, emlékszünk még a nevezetes tiszabői tűzoltó-meglopásra, ahol a teljesen cigány falu természetesen cigány polgármestere jó kis hazugságot levágott.  (ITT van egy kifejezetten ajánlott cikk a településről – ha valaki nem olvasta volna, most tegye meg, érdemes!)

A történet folytatódott: a SZOLJON ma reggel lehozta az újabb infókat arról, mi történt azóta. Nagy vonalakban: semmi. A büdöscigány kb. 500 Ft-ot kaphatott a méregdrága csőért, és természetesen semmit se tudnak vele csinálni, hiszen segílyes. A tiszabői önkori se hazudtolta meg magát: ahogy már a lopás során is (amikor egyenesen letagadták azt, hogy a cigányok közül bárki is enyveskezű let volna) hazudtak, most is folytatták ezt, mert eszükben sincs megtéríteni a tűzoltók kárát. Aztán majd csodálkoznak, hogy legközelebb nem mennek ki se ők, se senki.

Figyeljük meg a cikk címét is: “Itt a cső, hol a cső?“. Ez a cigányok kedvenc gádzsó-megkopasztós játékára, az Itt a piros-ra utal.

"Itt a cső, hol a cső?

Németh Gergő   2008. október. 05., 09:00

Mindig is csodáltam azokat az embereket, akik mások életéért a saját testi épségüket is kockára teszik. A tűzoltók nap, mint nap ott vannak a tűzvonalban, egyszóval mentik a menthetőt.


Úgy tűnik azonban nem  mindenki partner abban, hogy az adott helyszínen a lánglovagok  munkájukat rendesen el tudják végezni. A közelmúltban egy égő tiszabői romos házhoz kellett vonulniuk a szolnoki tűzoltóknak. Az oltás rendben zajlott, azonban miközben a tűzoltók a ház körül serénykedtek valaki megfújta az egyik könnyen mozdítható  csődarabot a tűzoltókocsi nyitott szekrényéből.

Szerencse a  szerencsétlenségben, hogy a habsugárcsövet itt nem kellett bevetni.  Ennek ellenére a tűzoltók szerették volna visszakapni. Igértet kaptak arra, hogy ha a csövet nem is, de annak árát megtéríti számukra a tiszabői önkormányzat. A tűzoltók belementek az alkuba, hiszen az idei költségvetésükbe nem volt betervezve habsugárcső-vásárlás.

Három hét eltelt, a pénz sehol. Azonban nemcsak a tűzoltók számlája  üres, hanem a tolvajé is, aki a csőért kapott körülbelül ötszáz forintot már rég elkölthette."