Aki garantáltan fel akarja húzni magát, nézze meg Mesterházi Attila, a GYSM politikai államtitkára, az MSZP parlamenti elnökhelyettese ma reggeli alkotását (eredeti, WMV formátumban, ITT; YouTube-verzió hamarosan). Valami egészen felháborító, amit cigányügyben csinált.
Az egész interjú (alákérdezgetés) alatt nyomta a süket szöveget, hogy az emberek túlnyomó többsége nem ért egyet Pásztor nyilatkozatával. Hol él ez?! Az egész ország egyetért vele, ahogy az a hétvégén is kiderült… Ja, hogy ilyen szinten próbálja tisztára mosni a főnökeit?
Csak egy jellemző epizód: Bethlen elmondta neki, hogy vidéken igenis probléma van a cigánysággal. Mesterházi, természetesen, nem értett egyet, meg hát Ő úgy látja, hogy a jó cigányok vannak többségben, és amúgy is: nézzék meg a kormányszóvivőt, ő is cigány.

Az ilyen szintű, primitív érvelést nem lehet minősíteni. Az, ha valaki lát egy fekete zebrát vagy egy vega oroszlánt, még nem jelenti azt, hogy az összes zebra fekete (ill. az összes nagymacska vegetáriánus). Talán mondanunk sem kell, hogy beszari Betlen nem mert visszakérdezni – ahogy például Mohácsi Viktóriával szemben is kifejezetten beszari volt (videó és kommentár ITT).