Az alább látható, ma reggeli Mokka-interjú végén szóba kerül az, hogy miért kellett szegín Raffael Sándornak, illetve Németh Győzőnek lelépnie az országból:
- … a gyilkosság után miért szökött vele [Raffael Sándorral], miért segítette annak szökését és miért nem jelentette ezt az egészet a rendőrségen?
- Nézze, egyrészről ezen a téren én nem kívánok nyilatkozni, mert a védenceinktől olyan felhatalmazásunk van, hogy azokat a tényeket, amelyeket ő a büntetőeljárásban is feltár, azokat tárhatom fel, és erre ő még nem adott magyarázatot eddigelé.

Másrészről úgy gondolom, hogy egy ilyen szituációban ő pontosan tisztában volt azzal, hogy mi fog következni. Az, ami következett is: hogy minannyiukat (Kuruc.info: ezt erősen hangsúlyozza), akik ott voltak, és szerintem még hogy ha húsz ember le tudnak fogni ebből a társaságból, aki az utcán volt vagy a környéken, azt mind emberöléssel fogják gyanusítani. Tisztában volt azzal, hogy őket mindannyiukat nagyon súlyos bűncselekményekkel, és esetlegesen (Kuruc.info: ezt is erősen hangsúlyozza) ezért nem jelentkezett a hatóságoknál (Kuruc.info: persze, és ezért is lépett le az országból, mi?).

Azt egyébként az eljárás során is vitattam, hogy a hatóságok elől szökött vagy elrejtőzött volna (Kuruc.info: ezt a pofátlanságot!). Itt az információim szerint nekik a helyszínről már menekülniük kellett, és azok a hangok, amik hallatszottak, hogy milyen bosszú következik majd ezek után az elkövetői körön, az indokolhatta azt, hogy ő nem volt megtalálható. (Kuruc.info: “kár”, hogy már jóval korábban lelépett minden bűnöző – ki Ausztria felé, ki Kelet-Magyarországra, hogy a szerbek bejelentették volna az esetleges idegenlégiósi fellépést… a magyarok meg birkák, ők ugyanúgy nem álltak volna bosszút az enyingi cigányokon sem, ahogy eddig sohasem – se Gadnán, se Olaszliszkán, se Galgagyörkön, sehol.)

- Azért ne sajnáljuk őket…
- Én nem mondtam, hogy sajnáljuk, de úgy gondolom, hogy a méltányos eljárás joga őt is megilleti, és nem a bulvármédiában elhangzott információk alapján kell, hogy az ő cselekvőségét megítéljük.

Kuruc.info: a pofátlan, aljas hazugságok jó részét fentebb már helyreraktuk. Mégvalami: tessék mondani, minden egyes, a helyszínen levő cigányt pszichikai bűnsegédlettel, felbujtással stb. vádolnak? Nem, sőt. (Bezzeg a TV-ostrom során…) Védő urunk ennek “természetesen” az ellenkezőjét sugallja, amikor azt hazudozza, minden, az utcán, a “környéken” levő cigust gyilkossággal gyanusítanak. Ezt az arcátlan hazugságot!