A válság elérte a Gaspaar családot is. A kassza kiürült, szponzoraik eltűntek, a családi kupaktanács ezért úgy döntött, búcsút intenek eddigi pazarló, ingyenélő életmódjuknak. A csődbe jutott Gáspár familia már árulja is a salgótarjáni villát, Bea asszony pedig eladóként vállalt munkát egy élelmiszerboltban. Hogy mindez mennyire valós, vagy netán kitaláció - nem tudhatjuk. De nem bánnánk, ha az agyamputált Győzike végre dolgozna is...
A fél évvel ezelőtt még jómódban élő Gáspár család néhány rossz tőzsdei döntésnek köszönhetően elbukta vagyonának nagy részét.

Sajnáltatja magát a két cigány


– Egy évvel ezelőtt még annyira szép volt minden, volt munkánk (munka = showműsor az egyik szennycsatornán - a szerk.), szépen gyarapodtunk – kezdte Győző. – Nem gondoltam volna akkor, hogy a tőzsdén szinte egyik pillanatról a másikra, kis hiján elvesztem azt a vagyonom, amit az elmúlt tiz évben megkerestem. Hatalmas tanulópénz ez nekem és a családomnak, örülünk, hogy nem jutottunk teljesen a tönk szélére (Ezt igazán sajnáljuk - a szerk.), innen talán még van kiút – szomorkodott a máskor nagyhangú cigány, aki már a "méltán hires" salgótarjáni sárga házától is megszabadulna, hogy némi bevételhez jusson. – Az elmúlt években megszoktunk egy bizonyos életszinvonalat, aminek kénytelenek vagyunk búcsút inteni, akármennyire is rossz érzés ez nekünk. Mivel nem vagyunk most a képernyőn, emiatt nincsenek szponzoraink sem, igy állandó bevételi forrásunk sincs. Nem akarunk bizonytalanságban élni, ezért összeült a családi kupaktanács, és arra az elhatározásra jutottunk, hogy ha ki akarunk mászni ebből a gödörből, akkor inkább eladjuk a salgótarjáni Győzike-villát. Elkezdtük hirdetni a házat, de hát a világválságban nem kapkodnak egy ilyen értékes ingatlanért, hiszen mindenki kivár – magyarázta a diszcigány. – Nem ülhetünk karba tett kézzel addig sem, csak magunkra számithatunk, mert hirtelen eltűntek azok az emberek, akik eddig a barátainknak mondták magukat. Bea asszony az unokatestvére élelmiszerboltjában helyezkedik el eladóként, én pedig egy cégnél próbálom kamatoztatni a kapcsolati tőkémet – árulta el a Gáspár család feje.
(Bors nyomán Kuruc.info)
Kapcsolódó cikk: