Önkényuralmi – értsd horogkeresztet - jelképeket is találtak a helyszínelők annak a háznak a falán, amely feltehetőleg szándékos gyújtogatás miatt kapott lángra az éjjel Nyíregyházán.
Igen, miután kiderült ezekről a gyújtogatásokról, hogy rendszerint cigányok a tettesek és cselédsajtó kussolni kényszerül, mert az esetek kapcsán megnyilvánult magyargyalázás miatt bocsánatot kérni ciki lenne, most új trükköt eszeltek ki a főkolompos Kolompárék mélyszegénységben élő rokonai. Horogkeresztet festenek a ház falára, hátha így hihetőbb a sztori, hogy a gárdisták voltak a tettesek.
Ördögi és „zseniális” terv, csakhogy:
a., a Magyar Gárdának köze nincs a horogkereszthez és nem nemzetiszocialisták. A cigányság tudná azt a legjobban, ha valóban azok lennének, aminek retkek szeretnék láttatni.
b., a horogkeresztnek egy irányba forog minden szára. Egyik sem tér el, nem megy „cigányútra”. Ahogy azt is tudni kéne, hogy pont az ellenkező irányba forognak.

Egy rendes horogkereszt pedig emígyen néz ki:

Ezt véssétek jól az eszetekbe cigányok, nehogy hamarosan ilyen zászlók alatt menetelőkkel találkozzatok, akkor majd visszasírjátok ti a Magyar Gárdát és a titeket eltartó magyar adófizetőket!
(HP nyomán, Geyer)