Számtalan cikkünkben (legutóbb ITT, ITT) foglalkoztunk már Győrszemerével – azzal a településsel, amely azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy (a polgármester által is elismerten) cigány kisebbsége agyba-főbe bűnöz. 

A legújabb, kapcsolódó hír alább. Látható, a helyiek ugyanúgy (vagy még jobban) rettegnek a cigóktól, mint régebben. Ennyit a „rohamosan javuló közbiztonság” meg „több a rendőr az utcákon” MSZP-s hazugságról.

Talicskán tolták ki a százkilós disznót

Árammal, bedeszkázott kerítéssel védik a tolvajoktól háziállataikat Győrszemerén a családok. Volt, aki az éjszakát is a tyúkjai között töltötte - a jobbára idős, egyedül élő emberek tehetetlenek a baromfiudvart hétről hétre megdézsmálók ellen.

A község polgármestere szerint az is előfordult, hogy a tolvajok talicskával tolták el az udvarból a százkilós disznót, a traktorból pedig kivágták az akkumulátort. Győrszemerén ezért újjászervezik a polgárőrséget, és településőrséget is felállítanak.

A győrszemerei polgármester is tud a tolvajlásokról. „Előfordul, hogy a baromfiudvarból reggelre eltűnnek az állatok, de volt olyan eset is, hogy egy egész disznót loptak el az udvarból, és egy talicskán eltolták, aminek aztán szőrén-szálán nyoma veszett. A mai napig nem jöttek rá, hogy ki volt az elkövető” – mondta Horváth Gyula, Győrszemere független polgármestere.

Horváth Gyula azt mondja, az emberek éppúgy félnek az elkövetőktől, mint a kiszolgáltatottságtól és a tehetetlenségtől. Hozzátette: újjászervezik a polgárőrséget és megalakítják a településőrséget is, hogy minden lehetőséget igénybe vegyenek a betörések visszaszorítására.

(hírTV)

(Kapcsolódó videó ITT)