Egymillió forint értékű szerszámgép eltulajdonításával ünnepelte a Fidesz választási győzelmét múlt vasárnap két gyöngyösi férfi. A lopott holmit később a rendőrök a polgári párt egyik önkormányzati képviselőjénél találták meg, aki egy helyi roma szervezet vezetőjeként is ismert.
Orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás Lakatos Zsolt fideszes gyöngyösi önkormányzati képviselő ellen: a lakásán tartott házkutatás során betörésből származó, nagy értékű szerszámgépeket, horgászfelszereléseket találtak.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az országgyűlési választások első fordulóján, április 11-én, vasárnap éjjel egy gyöngyösi lakóépülethez tartozó pince ajtaját kifeszítve, egymillió forint értékben, különböző szerszámgépeket loptak el ismeretlen tettesek.
A Gyöngyösi Rendőrkapitányság bűnügyi szakemberei előállították F. Zoltánt, aki kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, megnevezte társát, B. Lászlót, valamint további két betöréses lopást is beismert. A kihallgatás után a rendőrség házkutatást tartott Lakatos Zsolt gyöngyösi lakásán, ahol megtalálták a nagy értékű szerszámgépeket és horgászfelszereléseket.
F. Zoltán és B. László ellen lopás, míg Lakatos Zsolt ellen orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. B. Lászlót őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatásának elrendelését. Két társa szabadlábon védekezhet.
Lakatos Zsolt fideszes önkormányzati képviselőként s az Együtt Gyöngyösért Roma–Magyar Egyesület elnökeként is ismert a városban. Tatár László, a gyöngyösi képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője tegnap azt mondta: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme: amíg Lakatos Zsolt bűnössége be nem bizonyosodik, addig nem foglalkoznak az üggyel. Hozzátette: maga is csak egy internetes honlapon olvasott az esetről, Lakatos Zsolttal még nem beszélt.
(Nol)
Frissítés: Kuruc.info:  ahogy látható volt, előző, kapcsolódó, 17-én kelt cikkünkben olvasónk igazat írt – mindezt azzal megtetézve, hogy a cigányvezér egyenesen fideszes.

Megint megismételjük: attól a párttól, amelyben ennyi (ráadásul bűnöző) cigány van kulcspozícióban, nem várható semmi jó. Ha vannak is a pártban értelmes, hazaszerető emberek, azok ötletei, kezdeményezései el fognak bukni ezen az erős belső ellenálláson. Ne feledjük: Lakatos úr nem az egyetlen, a névsor a fideszes cigányokról hosszan folytatható – Balogh Artúr „sztárblogger” famíliájától kezdve a nevezetes edelényi [lásd: Molnár Oszkár] felszólalásában a magyar nőket legyilkosozó Magyar Árpádné Jolikán át a magyarokat szakmányban nácizó Mohácsi Viktória-kebelbarátig, Járóka Líviáig (meg persze a mi jó, szintén bűnöző Farkas Flórinkig), ne várja senki azt, hogy tevékenyen fellép majd a drasztikus bekeményítés, ill. a cigányok születési kedvének igen komoly visszafogása érdekében. Ahogy ezt, nem mellesleg, még a Fidesz által cenzúrázni próbált Balogh Zoltán-anyagból is kiderült a minap.