Jópár olyan esetről beszámoltunk már, ahol a(z általa okozott) baleset helyszínéről még az „áldozatok”  hozzátartozói / barátjai is lelécelnek, vagy éppen a rendőrök elől menekülnek (mint Ludason). (Hát még akkor, ha éppenséggel ők gyilkoltak le egy vétlen embert – mint mondjuk a nevezetes „csak bőre tartotta össze lábát”-sztori kapcsán Szegeden…)

A legújabb ilyen eset helyszínéről is azonnal lelépett az életben maradó ember, otthagyva elhunyt társát. Vajon miért? Körözték? Éppen rabolt / lopott? A rendőrök üldözték ezt is?

Hogy honnan tudjuk, ez is cigány? Olvasónktól, akinek levele: „Pestre akartunk utazni, amikor jó barátom telefonált, hogy más módját kell választani az odajutásnak, mivel baleset történt. Természetesen cigányokról van szó, amit ő meg is erősített: egy cigány házaspár ült a kocsiban, nem meglepő módon valamelyikőjük, feltehetően a férj, elmenekült a helyszínről. Kérdéses, hogy volt-e egyáltalán jogosítványuk, ami Pilisen a cigányok körében nem elterjedt fogalom, a rend őrei mégsem tesznek semmit.” (Kuruc.info: mikor értjük már meg, hogy a jelenlegi ballib-szoci rendszerben a cigánynak mindent szabad, a fehérnek meg kuss a neve...)

Az eredeti anyag:

Baleset miatt késnek a vonatok a Budapest - Cegléd - Szolnok vasútvonalon


Baleset miatt 15-20 perces késések várhatóak a Budapest - Cegléd - Szolnok vasútvonalon várhatóan délután két óráig.

A Pilis állomáson a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére a vasúti sínekre hajtott egy személygépkocsi ahol InterCityvel ütközött. A gépkocsiban ketten utaztak. Az egyik utas meghalt a balesetben a másik elmenekült a helyszínről. A szakemberek a műszaki mentést megkezdték, ezalatt az erre közlekedő InterCity vonatok kerülő vonalon közlekednek.

A rendőrségi helyszínelés végéig - várhatóan 14 óra utánig -  15-20 perces késések várhatóak.

Budapest, 2010. május 1.
MÁV Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM
(kiadta: Miklós Éva)