Tilos jelzés ellenére hajtottak az IC elé - ketten meghaltak

Ludas | Szombaton este feltehetően a sorompót megkerülve, a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre az a személykocsi, melynek két utasa meghalt, amikor Ludasnál összeütköztek az InterCity vonattal.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a vasúti biztonsági berendezés működött, a fényjelző pirosat mutatott és a félsorompók is zárva voltak. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a személykocsi a félsorompókat megkerülve akart átjutni a vasúti átjárón - mondta el a heol.hu kérdésére Soltész Bálint rendőrségi szóvivő a szombat esti, két halálos áldozatot követelő vonatbaleset kapcsán.

A Heves megyei Ludason a vasúti átjáróban este nyolc óra előtt néhány perccel ütközött össze a Miskolc felé közlekedő InterCity a Ludas felől a sínekre hajtó személyautóval. A balesetben ketten vesztették életüket, egy 1991-es születésű ludasi nő és egy 1989-ben született tarnazsadányi férfi. A vizsgálat eddigi állása szerint ő lehetett a sofőr. A harmadik utas, egy 1988-ban született tarnazsadányi férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vasúti és a közúti közlekedés hajnali egy órakor indult meg.

(HEOL)
 
Frissítés: némileg ellentmondó plusz információkat kaptuk: egyik olvasónk szerint (levele alább) az autó mindhárom utasa cigány volt, akik a rendőrök elől menekültek. Ezzel szemben a HEOL-on (forrás) több hozzászóló azt írta, hogy az autó vezetője és (sajnálatos módon) életben maradt utasa volt csak cigány. Ez utóbbi körözés alatt (micsoda csoda!). A harmadik utas – a HEOL-os hozzászólók szerint – magyar volt; a vezető-strici által futtatott örömlány.

Kérünk mindenkit, aki közelebbi információval rendelkezik arról, írja meg: a lány saját jószántából csatlakozott a cigó stricihez (mert az gazdag és “raj”), vagy esetleg ez utóbbi elrabolta, bedrogozta, betörte és kényszerítette erre a “munkára”? Amennyiben az első igaz, akkor hadd tudatosítsuk már mindenkiben (megint), hogy kész öngyilkosság, ha egy cigánnyal (vagy éppenséggel muszlimmal – lásd a finnországi ötös gyilkosságot pár napja) köti össze az életét. Ugye, emlékszünk még a salgótarjáni kettős kivégzésre? Arra, hogy az áldott állapotban levő Viktóriát a „raj” fiúja annyira összeverte, összerugdosta, hogy a lány nemcsak elvetélt, hanem még a méhét is ki kellett operálni? Nemcigány lányok! Ezt tartsátok a szemetek előtt, ha egy cigánnyal (ill. muszlimmal) állnátok össze! Egy fehér / európai nem igazán fog kivégezni, ha otthagyjátok vagy valamiért megorrol rátok; egy ork (muszlim) sokkal-sokkal nagyobb valószínűséggel! Soha semmi szín alatt ne jöjjetek össze ezen két fajta „díszes” képviselőivel!

Olvasónk levele: Üdv kurucok!

Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy egy jó ismerősöm apja részt vett a helyszínen, baleseti helyszínelőként és mint utóbb kiderült az autóban cigányok utaztak, akik a rendőrök elől menekültek... Nocsak, egyszer mindenkit utolér a végzete?

Két HEOL-os hozzászólás (javítva) a kocsiban ülőkről:

„A csaj aki magyar volt, Sütő Enikő Ludasi lakos aki a Ludas-Detk-Nagyfüged vonalon mozgott mint "testkereskedő" hogy finoman fogalmazzak, 2 évvel felettem járt általánosban. Sajnálom őt, nem ezt érdemelte volna, ezt senki nem érdemelné az élettől, csak sajnos "rossz társaságba keveredett." A sofőr (a cigány zsadányi shávó) meg a stricije volt. A harmadik emberről nem tudok sajnos semmit, de igen intenzív kicsapongó életvitelüket ismerve meg merném kockáztatni hogy ő a kuncsaft volt vagy lett volna.”

„A sofőr aki meghalt, ittas volt, a kocsmában látták ahogy ivott bőven (roma-T.zsadány)... Volt jogsija. Aki túlélte (eddig) egy körözött személy (roma-T.zsadány). A lány vétlen halott (magyar-Ludas).”

Végül egy szintén HEOL-os hozzászólás, amely elmondja, hogy a kocsi kivilágítatlan volt (gyk. valószínűleg van igazság a „rendőrök elől menekültek” vagy „rosszban sántikáltak”-verzióban):

„Én csak annyit szólnék hozzá ehhez az egészhez, hogy én a vonaton voltam, a kocsi kivilágítatlanul kihajtott a vonat elé, a lezárt sorompót kikerülve. A vonat alá szorult a kocsi, így háromnegyed 8-tól, hajnal 1-ig szobroztam a vonaton, ahol ugye leállt a fűtés, a mosdók, stb. Mert a kocsi kigyulladt, és áramtalanítottak mindent .”