Egyebek mellett emberkereskedelem és súlyos testi sértés vádjával állítottak bíróság elé szerdán Zürichben négy, prostituáltakat futtató - ahogy az nzz.ch írja  - romát Magyarországról. A vádiratban több más vádpont mellett az is szerepel, hogy a vádlottak terhes prostituáltakat bántalmaztak azzal a céllal, hogy abortuszt idézzenek elő náluk.

A cikk szerint egy ötödik vádlott öngyilkos lett a vizsgálati fogság alatt.

Az elsőrendű vádlottra 16 év börtönbüntetést kért az ügyész, a másik három férfira négy és fél, kilenc, illetve tizenegy év börtönt. Mindannyian ártatlannak vallották magukat a fő vádpontokban.

Az ügyben egyszerre szerepel vádlottként és áldozatként egy hatodik személy, egy nő, akit azzal bíztak meg, hogy az utcán felügyelje a prostituáltakat.

A Magyarországon büntetett előéletű vádlottak Magyarországról és Romániából vittek prostituáltakat Zürichbe, ott utcai prostitúcióra kényszerítették és rendszeresen bántalmazták őket. A hatóságok tizenhat áldozatról tudnak.

A per várhatóan csütörtökön ér véget.
(MTI)
Olvasó: Hallo Szerkesztőség!

Egész Svájc erről beszél. Még filmet is forgattak a magyar brutális striciről és a "szegény" kizsákmányolt ribikről. A filmhez vezető link ennek a linknek a jobb alsó közepén van "Ungaren-Zuhaelter im DOK Film"
Emberkereskedelem, különösen brutális testi sértés (hírek szerint maga hajtott végre illetve okozott szándékosan abortuszokat) stb. Ma van az első tárgyalás Zürichben, a megfigyelők tíz éven felüli börtönbüntetéssel számolnak.

Itt két abszolút hiteles hírforrás:
- a svájci állami televízió esti híradója: http://www.tagesschau.sf.tv/Nachrichten/Archiv/2010/07/01/Schweiz/Ungekannte-Brutalitaet-auf-Zuercher-Strassenstrich
- és a másik a Tagesanzeiger, svájci napilap: http://www.tagesanzeiger.ch/panorama/vermischtes/Wer-nicht-spurte-wurde-verpruegelt-oder-vergewaltigt/story/11782995

És itt a Blikk, ahogyan a hétköznapi ember látja: http://www.blick.ch/news/schweiz/zuerich/sie-pruegelten-stachen-und-vergewaltigten-153974

A magyar médiában miért nem olvasható ez? Nota bene: Svájc legnagyobb városában a legtöbb prostit kishazánk szolgáltatja. (Kuruc.info: hogy miért nem nagyon tárgyalja a „magyar” média a kérdést? Ilyen kényes, a korcsok és védőik számára nem épp pozitív témáról nem fogja megírni a cigányvédő MTI meg Népszabadság, hogy, mint az alábbi, a magyar nyelvű médiában egyedüliként megjelentetett sajtószemléből is kiderül, gyilkoltak is cigányaink. Már az is csoda, hogy az MTI (és az annak a hírét átvevő Népszabó) egyáltalán megírta a származást. Finoman szólva: nem szokták, lásd pl. a nevezetes MTI-s hazugságot, amikor az egymásra támadó cigányokat lespanyolozták, holott kivétel nélkül minden egyes spanyol lap egyértelműsítette azok származását (és ez csak egy példa a sok hasonlóból.) Apropó, Népszabó – jelen cikkük címe először „Bíróság elé állítottak négy magyar lányfuttatót Svájcban” volt, azt csak később, látva az olvasók felháborodását, cserélték le a jelenlegi, immár nem magyarozósra („Verték a terhes prostituáltakat, hogy elvetéljenek”). )

Üdvözlettel:
X.Y. (Kuruc.info: név a szerkesztőségben. Mivel levélírónk nem közölte, lehozható-e, magunk döntöttünk a kicsillagozás mellett.)
Thalwil, Svájc
Kuruc.info: A Blikk cikkében találtuk ezt a képet az egyik cigányról szíííp kis többkilós nyakörvvel; a beceneve Szamuráj (Samurai) - valószínűleg ez a korcs is imádja a szamurájkardokat:

Egyéb, kapcsolódó cikkek, videók:

http://bazonline.ch/panorama/vermischtes/Frauen-systematisch-gequaelt-und-gefoltert--Anklaegerin-fordert-bis-16-Jahre-Gefaengnis/story/30210536 (Ennek is rögtön az elején ott az etnikum megnevezése: Vier Roma-Zuhälter, die Prostituierte vom Zürcher Sihlquai misshandelt und ausgebeutet haben sollen, stehen vor Gericht. Ennyit arról a ballib hazugságról, hogy civilizált országokban nem írják ki a bűnelkövetők származását.)
 
http://www.tagesschau.sf.tv/Nachrichten/Archiv/2010/08/25/Schweiz/Brutale-Zuhaelter-stehen-in-Zuerich-vor-Gericht: ez a cikk beszámol arról, hogy hasbarugdosás miatt vetélt el az egyik prostituált („Schwangerschaftsabbruch durch Schläge in den Bauch”)
 
http://www.blick.ch/news/schweiz/zuerich/13-jaehrige-vergewaltigt-und-verkauft-154044: még 13-évesekkel is kereskedtek cigányaink.

A svájci cikkekből kiderül, hogy az elsőrendű vádlott, egy 40 éves férfi, már fiatalon bűnügyi pályára lépett. Többek között striciként dolgozott. („Es zeigt sich, dass der 40-jährige Mann, der zur Roma-Ethnie gehört, bereits früh eine kriminelle Laufbahn eingeschlagen hatte. Unter anderem arbeitete er als Zuhälter.”; származás hangsúlyozása, természetesen, az eredetiben.) A másodrendű vádlott, mielőtt Svájcba jött, állat- és autókereskedelemmel foglalkozott. Nálunk hétrendbeli priusza van. („Bevor er in die Schweiz kam, war er im Vieh- und Autohandel tätig gewesen. In Ungarn hat er sieben Vorstrafen.”) A harmadrendű is priuszos. A negyedrendű családja szociális segélyből él („Der vierte Angeklagte, der zu seinen persönlichen Verhältnissen befragt wird, sagt, dass seine Familie von der Sozialhilfe lebe.”) - de persze a társulat nyakában ott lóg a többkilós aranylánc. Nem kéne már végre szétcsapni a cigány segílyesek között? Biztosan nem találnánk jobb helyet annak a pénznek, amit ezeknek a patkányoknak a kocsmázására, drogozására és, nem mellesleg, szaporítására pocsékolunk?

Jellemző a svájciak (jogos) felháborodására, hogy a sokan egyenesen halált, akasztást követelnek. Egy jellemző hozzászólás a blick.ch-ról: a beíró „egyetlen helyes megoldás”-t tud: felakasztaná a férgeket a legközelebbi fára:Da gibt es nur eine gerechte Strafe - hängt diese Typen am nächsten Baum auf! Widerlich, grässlich, erschütternd und einfach grausam! So ein Mensch ist krank und hat auf dieser Welt keine Berechtigung mehr!” (kiemelés tőlünk)

Hiába, a svájciak tökös nép, ők még a 10 év alatti cigányokat is simán magánzárkába vágják. Nem csoda, hogy a második legélhetőbb ország az övék – a bátor, a saját érdekeit néző, a cigányoknak és egyéb bűnözőknek kőkeményen odaverő, azokat elüldöző, kiirtó, felakasztó népeknek normális, élhető, jobbára bűnözésmentes, biztonságos hazája van. Csak egy nép előzi meg őket, a finn, akik még pragmatikusabban viszonyulnak a cigánykérdéshez: tettenéréskor egyszerűen lelövik őket, mint a kutyákat. Meg is lehet nézni a (minta)országukat, a biztonságot, azt, hogy éjjelre faluhelyt nyugodtan nyitva lehet hagyni a ház ajtaját... Vajon ennek a két népnek (meg annyi másiknak: spanyolok, franciák, olaszok stb.) miért lehet megtenni azt, amit nekünk nem?