Számtalan cikkünkben (egyik legutolsó ITT) emeltük már ki azt, hogy cigányaink körében nem véletlenül a rendőri, ill. rendőrségi alkalmazotti a messze legnépszerűbb, (papíron) hivatalos foglalkozás, és nem mondjuk a különösen Nyugat-Európában lényegesen, nagyságrendekkel jobban fizetett pl. hegesztői.

Igen, azért, mert így egyrészt „fedezni” tudják bűnöző tezsvíreiket, másrészt tippeket tudnak nekik adni, harmadrészt maguk is fegyverhez, kiképzéshez jutnak, ráadásul jól oda is tudnak ütni az általuk teljes szívből utált (tessék olvasgatni az iWiW-es, C-Press-es, Nácik, haza!-s kommeteket!) „gádzsóknak”. Ezt igazolja az alábbi hír is.

Uzsorázással egészítette ki fizetését a rendőrségi alkalmazott

Eljárás folyik egy férfi és egy nő ellen, akik a gyanú szerint minimum 60 százalékos kamatra adtak kölcsönt legalább 40 esetben, mintegy tízmillió forint értékben tótkomlósi embereknek.

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt a két uzsorást a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Sajtóinformációk szerint egyikük, egy nő, rendőrségi munkatárs volt. Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Beol.hu-nak elmondta, hogy a nő közalkalmazottként a megyei főkapitányság állományába tartozott. Amikor az ügy kiderült, azonnal leszerelték. A nő a Tótkomlósi Rendőőrsön látott el feladatokat.

(beol.hu)