Bezár!
2019. november 15., péntek, Albert, Lipót, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány Velencében22:28 Marad az enyhe idő22:01 15 éves ázsiai lövöldözött egy kaliforniai iskolában, halott is van21:44 Csúcson a "német" judeokrácia: egyetlen szó miatt zárták ki az AfD-s parlamenti bizottsági elnököt21:36 Most éppen a lengyel törvényalkotásba pofázik bele az EP21:11 Bolívia "átmeneti elnöke" elismerte Venezuela "ideiglenes elnökét"20:45 Tizenhárom év fegyházra ítéltek egy erőszaktevő szörnyeteget20:03 "Elképesztő szuperfegyverek készülnek a titokban megvásárolt magyar fegyvergyárban"19:48 Afgán, marokkói és tunéziai embercsempészt ítéltek el Zalaegerszegen19:22 Katonai kutyák tépték szét az osztrák hadsereg egyik altisztjét19:00 Újabb bátorítás az ellenőrökre támadóknak: a késsel fenyegetés is csak felfüggesztettet ér18:36 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)18:22 Moszkva is elismerte bolíviai elnöknek az önjelölt szenátort18:02 A Harcos őszi kínálata (x)17:54 Ritkán látott képek egy szovjet atombunkerből
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Videók ::

Beszélni nem tudó idős asszonyt is meg akart erőszakolni a cigány gyilkos - állandóan lopott, kirabolta a barátnőjét is

Reklám

A szerb határ közeli tanyák világának balhés nőcsábásza volt a Bándy Kata megölését beismerő P. László, aki vasazásból és házi tetoválásokból élt - írja riportjában az Index. Ezzel szemben minden megkérdezett azt mondja, a cigőánybűnöző egyszerűen csak lopott egész életében. Egyszer egy beszélni nem tudó idős asszonyt is meg akart erőszakolni:
"Nem nagyon lepődtek meg az emberek, amikor hallották, ki vallotta be a gyilkosságot. Amikor a tompai hármas gyilkosság tetteséről derült ki, hogy kelebiai, mindenki megdöbbent, mert az illető a közösség része volt, sosem gondoltak róla ilyesmit. P. Lászlóval nem ez a helyzet."
Maczkó József, Kelebia polgármestere meséli ezt, annak a településnek a vezetője, ahol a Bándy Kata megölését bevalló Péntek László lakott. A polgármester szerint "P. László nem tartotta be a közösség normáit, ezért kiközösítették, a legtöbben azt mondták, jobb elkerülni őt ". De mit is jelent ez pontosan?
"Állandóan lopott, kirabolta a barátnőjét is"
"Járt náluk többször is, a szeme se állt jól. Állandóan lopott, kirabolta a barátnőjét is. Miután elhagyta, elvitte az aranyláncait, mindent. Egyszer a lány későbbi barátjának kocsiját is feltörte."
El sem kell menni Kelebiához, a híre máris megelőzi. Egy benzinkutas meséli ezt róla az út mentén, aki jól ismerte őt. A faluban pedig csak sokasodnak a hasonló történetek.
A 2700 fős községben, ahová tíz kocsma is jutott, nem találni olyan embert, aki nem ismerné. Az egyik kocsmában arról mesélnek, a cigányt mindig autóval lehetett látni a környéken, pedig jogosítványa nem volt. A rendőrök tudták, hogy ha autóval látják, nem is kell gondolkozni a büntetésen, mondja a kocsmáros. "Őszintén megmondva? Örülünk. Már nem annak, hogy a lánnyal ez történt, hanem annak, hogy végre rárohad a lakat" – mondja egy másik férfi az utcán.
"Negyedikes-ötödikes koráig rendben volt, aztán kezdődtek a bajok. Amikor elvégezte az iskolát, betört az épületbe" – mondja a polgármester. Szerinte, és ezt több helybeli is megerősíti, alig volt Kelebián, börtönből járt ki-be. "Amikor itthon volt, jobban kellett figyelni, megerősítve járőröztek a rendőrök" – mondja.
"Ő volt a raj"
"Mindig nagyon csinos volt. Hogy honnan voltak a ruhái, azt nem tudom" – meséli róla egy asszony. Egy volt barátnője, Lakatos Nikoletta és anyja pedig azt mondják, Péntek "minden nőt megkaphatott."
Lakatos Nikoletta 15 éves volt, amikor megismerkedett Péntekkel. Egy közös ismerősükön keresztül találkoztak, éppen akkor, amikor a kancigány kijött a börtönből, és rögtön megtetszettek egymásnak. Lakatos szerint mindig nagyon kedves és udvarias volt vele, soha egy rossz szava nem volt hozzá. Egy idő után oda is költözött Lakatosékhoz, ahol a lány és anyja elmondása szerint is mindig rendesen viselkedett. "Szerette a VIVÁ-t és a Muzsika tévét, nem lehetett tőle sorozatokat nézni" – meséli róla a két asszony, és beszélnek még egy szenvedélyéről: nagyon szerette az autós számítógépes játékokat. Egymástól függetlenül mind a ketten ugyanazt a jelzőt emelik ki Péntekről: szerintük látszott rajta, hogy erősen szeretethiányos volt.
A lánnyal sokat sétált a környéken, ahol legtöbbet a családról beszélgettek. Lakatos szerint néha mesélt a börtönről is, ahol, azt mondta, "ő volt a raj".
"Büszkén mondta, hogy sosem fog dolgozni"
Dolgozni nem látták soha. Lakatos anyja szerint egyszer próbált neki munkát szerezni egy ládagyárban, de az nem jött össze büntetett előélete miatt, és amikor ez nem sikerült, mással nem is próbálkozott. "Büszkén mondta, hogy sosem fog dolgozni" – meséli Lakatos. Pénze szerinte egyrészt vasazásból volt, másrészt volt egy házi tetováló szettje, amivel vállalt varrásokat a környéken. "Nekem is csinált egyet" – mutatja a lábára varrt rózsamintát, ami mellé héberül írta fel a "szeretlek, L." feliratot. Lakatos azt mondja, sokan nem nézték jó szemmel a kapcsolatot, például az iskolából is figyelmeztették, jobb elkerülni Pénteket. Ő mégis kitartott mellette.
A cigány egyszer a polgármesterhez is fordult segítségért. Maczkó József elmesélni, egyik börtönbüntetéséből visszatérve bement a hivatalhoz, ahol tízezer forintot kért, hogy "újrakezdhesse a dolgokat." A pénzt megkapta, a polgármester szerint esélyt akartak adni neki.
"A férfiak a börtön után vágynak a nőkre"
Lakatos és Péntek kapcsolatának egy másik kapcsolat vetett véget – Péntek ugyanis, miközben Lakatossal járt, sok más nővel is lefeküdt. Az akkor még gimnazista Lakatos anyja nem engedte lányának, hogy le is feküdjön Péntekkel, de, ahogy mondja, "a férfiak a börtön után vágynak a nőkre". Lakatos nem örült, de elfogadta, hogy ezt csak mástól kaphatja meg Péntek – egészen addig, amíg egy másik nőnek, Juhász Eszternek gyereke nem született tőle.
Lakatos azt mondja, "nem akart egy másik család életébe belevatakozni", anyja pedig ezután nem engedte, hogy folytassák a kapcsolatot. Nem sokkal ezután Péntek ismét börtönbe került egy korábbi lopási ügye miatt – ez volt az a büntetés, ahonnan tavaly ősszel szabadult.
A magyar nőket szerette a retek
A szóbeszéd szerint amikor kijött, megverte akkori élettársát, gyermeke anyját, és elzavarta őt. "Ahogy minden családban előfordul ilyen, elcsattant egy-két pofon" – ismeri el Péntek anyja. "De maguk mit szólnának, ha megtudnák, miközben börtönben vannak, hogy az asszonyuk már mással van közben?" – mondja. Péntek fiát azóta is az anyja neveli. Juhász Eszter azóta nem akart nyilatkozni, a Facebookon azt kérte, hagyják őt békén. Az anya érezhető elismeréssel a hangjában azt mondja, Pénteknek mindig voltak barátnői, és "nem azért mondom, mi is cigányok vagyunk, de egy cigány se volt köztük, mind magyar volt".
(Index nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready