Beismerte tettét az a "rendőr", aki múlt szerdán bozótvágó késsel és egy viperával, azaz teleszkópos fémrúddal támadt rá egy férfira Gödöllő egyik szórakozóhelyén.
Beismerte a bűncselekményt Farkas István, akit vasárnapi elfogása után hallgatott ki és vett őrizetbe a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség - közölte Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn. A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt keresték kollégái múlt szerda óta.
A 32 éves gödöllői férfi vallomása során beismerte a bűncselekmény elkövetését, arra hivatkozott, hogy a barátját ért fenyegetést akarta megtorolni - mondta a szóvivő. Az ügyészség Farkas István házi őrizetbe helyezését indítványozza, erről kedden dönt a Budakörnyéki Bíróság nyomozási bírája.
A Készenléti Rendőrség dolgozója a gyanú szerint múlt szerdán bozótvágó késsel és egy viperával, azaz teleszkópos fémrúddal támadt rá egy férfira Gödöllő egyik szórakozóhelyén. Az eszközökkel többször megvágta, illetve megütötte a korábban vele vitába keveredő férfi ismerősét, majd ismeretlen helyre távozott.
A rendőrök a gödöllői lakásán, ismerősei, barátai körében is keresték, helikoptert és kutyákat is bevetettek felkutatásáért, végül vasárnap kora reggel fogták el a Hollandiából hazafelé tartó férfit, akivel korábban már sikerült telefonon felvenni a kapcsolatot.
A szemkilövetők egy pénteki közleményükben álságosan azt hazudták: a Készenléti Rendőrség a leghatározottabban elítél minden törvénysértést.
A Pintér-huszárok parancsnoka vasárnap azonnali hatállyal megszüntette Farkas István szolgálati viszonyát.
(MTI korrigálva)