Elrendelte a nyomozást a Fővárosi Főügyészség a Kopaszi-gát privatizációja ügyében. Az MSZP-s vezetésű önkormányzat és Leisztinger Tamás bűnöző tranzakcióját kifogásolva Schneller Domonkos XI. kerületi fideszes képviselő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűncselekmény elkövetésének alapos gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendeltük el tegnap a nyomozást a Kopaszi-gát, illetve a Lágymányosi-öböl önkormányzati területeinek értékesítése ügyében – közölte lapunkkal Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. – A nyomozó hatóság megalapozottnak találta Schneller Domonkos (Fidesz) XI. kerületi önkormányzati képviselő napokban tett feljelentését, és a nyomozással megbízott BRFK-nak a törvény szerint két hónapja van arra, hogy kiderítse, történt-e bűncselekmény.

Az eljárás, ha szükséges, meghosszabbítható, vagy következik az újabb nyomozás, melyben már az elkövető(k) személyét kell megtalálni – fűzte hozzá. Mint megírtuk, Leisztinger Tamás szocialista kötődésű milliárdos bűnöző az MSZP–SZDSZ–MDF-es irányítású Újbudán a Lágymányosi-öböl és a Kopaszi-gát fejlesztésének ígéretével három év alatt megszerezte a kerület legértékesebbnek tartott területét, majd nagy haszonnal túladott rajta.

(MNO nyomán)