SS- és Wehrmacht-tisztek mintegy 50 leszármazottja vesz részt "holokauszt-túlélőkkel" egy "megbékélési meneten", mely Lengyelország egykori munkatáborait érinti.
"Felmenőik mészárolták a zsidókat, ők pedig most együtt menetelnek a holokauszt túlélőivel, hogy megemlékezzenek a tragédiáról" - írja az Ynetnews izraeli híroldal. A német küldöttség mintegy 50 résztvevője "olyan SS-, Wehrmacht vagy rendőrségi tagok leszármazottja, akik részt vettek Európa zsidóságának kiirtásában" - teszi hozzá a lap (arról persze nem esik szó, hogy ha "kiirtották" az európai zsidókat, miért van még mindig tele velük hazánk és Európa, na és persze Izrael és Amerika - a szerk.).

A 420 résztvevő hétfőn találkozott az auschwitzi munkatáborban, de ahelyett, hogy mindenki elfoglalta volna az őt megillető helyet (így a németek például az őrtornyokat), ölelkeztek egy sort, majd továbbindultak Treblinkába. A maraton szorgalmas résztvevői mindegyik helyszínen megemlékezést tartanak (kérdés, kibírják-e röhögés nélkül a sok hazugságot, vagy úgy járnak, mint az izraeli válogatott).

A nagypapák forognak a sírjukban
Izraelt a kneszet helyettes szóvivője, Avigdor Lieberman szélsőségesen arabellenes pártjának (Yisrael Beiteinu) tagja, Lia Shemtov képviseli. Ő lesz a főszónoka a központi megemlékezésnek, melyre kedden kerül sor Varsóban.
- Ezek hihetetlen fiatalok, akik felfedezték a zsidósággal való tragikus kapcsolatukat, és elindultak az igazság nyomában, megbocsátást és feloldozást kérve a holokauszt túlélőitől - nyilatkozta a portálnak Shemtov, világossá téve, amit fajtársai gyakran tagadnak: hogy a leszármazottakat ugyanúgy bűnösnek tekintik a néhány év fizikai munkáért, mint azok szüleit vagy nagyszüleit.
(Kuruc.info)