No nem a lipcsei focigyőzelem miatt kértek bocsánatot - bár ha így megy tovább, hamarosan már az sem lesz elképzelhetetlen - mindössze véletlen egybeesésről van szó. A látogatók egy márciusi zsidó követelésnek tettek eleget: akkor ugyanis a "túlélők" megparancsolták nekik, hogy gondoskodjanak arról, hogy még az Európa-bajnokság is a holokausztról szóljon, ennek érdekében pedig annak ideje alatt fáradjanak el Auschwitzba ecsetelni, hogy mekkora a német nép és az egész Európa bűne a zsidókkal szemben (akiknek ezért "cserébe" most ugye mindent szabad). (Azóta egyébként már az olimpiára is rátelepedtek: követelik, hogy holoakausztozással induljon már a megnyitó is.)
Nos, Adolf Hitler népének mai fiai meg sem várták, hogy elkezdődjön az Eb, máris küldöttséget menesztettek az egykori munkatáborba, nehogy még egyszer fel kelljen szólítani őket erre.

Az egy hét múlva kezdődő, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő együttes képviseletében Philipp Lahm csapatkapitány és Joachim Löw szakvezető mellett a két lengyel származású csatár, Miroslav Klose és Lukas Podolski tett látogatást a dél-lengyelországi emlékhelyen. Wolfgang Niersbach, a német szövetség elnöke szerint a látogatással fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy a társadalomban nincs helye az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak. A német együttes kedden utazik lengyelországi állomáshelyére - áll az MTI szűkszavú hírében.

A The Local című, német hírekkel foglalkozó angol nyelvű híroldal azonban ennél részletesebben bemutatja, hova vezet több évtizednyi cionista agymosás. Idézik például Oliver Bierhoffot, a csapat menedzserét (akit az MTI még csak nem is említ): "Auschwitzi látogatásunkkal meg akartuk mutatni, hogy soha nem feledjük Németország e sötét fejezetét, melynek soha többé nem szabad megismétlődnie."

A küldöttség elszorult szívvel sétált át az Arbeit macht frei felirat alatt, majd meglátogatták a barakkokat, a falat, ahol "agyonlőtték a foglyokat", majd a krematóriumot, ahol elégették a holttesteiket. Aztán elsétáltak a három kilométerrel odébb lévő Birkenauba, ahol - mint tudjuk - a sok milliárd zsidó elgázosítása zajlott.

Niersbach itt a német történelem "embertelen fejezetének" nevezte a nemzetiszocialista időszakot, majd Richard von Weizsaecker korábbi német elnököt idézte, akinek sikerült azt a klisét megfogalmaznia, hogy aki nem tekint a múltra, nem fogja látni a jövőt sem. A szövetség elnöke hozzátette: "A mi felelősségünk és egyben kötelességünk közölni a klubjaink fiataljaival, hogy antiszemitizmusnak, rasszizmusnak és intoleranciának nincs helye."

Bierhoff közben visszavette a szót, hogy bebizonyítsa, milyen jól megy nekik a bűnös nép-szerep: "Auschwitz és a holokauszt témája rendszeresen foglalkoztat bennünket, és szoktunk beszélgetni róla a játékosokkal" - mondta. Sőt az is kiderült: a csapatnak "történelemórákat" is tartottak erről...
Közben Anglia és Olaszország is bejelentette, hogy ők is elzarándokolnak Auschwitzba az Eb idején.
A Spiegel TV összeállításán is szörnyülködnek egy sort a "németek":
(Kuruc.info, képek: merkur-online.de, videó: Spiegel.de)