Sálom Berger, a „miskolciak” vezetője
Magyar városnevet viselő izraeli misztikus zsidó vallási irányzat hívei a szellemi vezetőjük irányításával legutóbb tömegesen átkozták el Mahmúd Áhmádinezsád perzsa elnököt, és kérték a Teremtőt, hogy minél előbb távolítsa el a politikai hatalomból. Simon Peresz izraeli államelnök „csak” az iráni népet szólította föl a teheráni kormány megdöntésére. 
A Tel-Aviv melletti Petáh-Tikvá izraeli városban néhány nappal ezelőtt legalább harmincezren vettek részt a Miskolci Haszidok nevű misztikus zsidó vallási irányzat által rendezett, úgynevezett „vízmerítési örömünnepen”. (A „miskolciak” elnevezése abból ered, hogy a jelenlegi vezetőjük édesapja a második világháború előtt a borsodi székhelyen teológiai iskolát irányított – J. K.) A manapság már egész Izraelre kiterjedő vallási közösség központjában, a a Petáh Tikvá-i Miskolc téren a vigasság csúcspontjaként különleges szeánsz keretében megátkozták Mahmúd Áhmádinezsád iráni elnököt a teljes teheráni vezetéssel együtt, s kérték a Mindenhatótól a mielőbbi bukásukat.
Zoom
Megtelt a Miskolc tér
A „miskolciak” ünnepi összejövetelén a mellékelt videón előbb haszíd zene szól, majd maga a vallási irányzat szellemi vezetője, Sálom Berger rabbi emelkedik szólásra: „Drága testvérek! Nekünk azt kell kiáltanunk, hogy ábbá (אבא - Isten, atya, édesapa arameus nyelven – J. K), s nem pedig azt, hogy Obama. Nekünk ugyanis atyánk van, s nem Obamánk”, közölte a jelenlevőkkel Berger rabbi, majd elkezdte bírálni Bibi Netanjáhu kormányfőt, amiért elutazott Amerikába, ahol azt mondta Obamának: „Legyen szíves, húzza meg a vörös vonalat!” (Mármint Iránnak, hogy meddig mehet el az atomprogramjával – J. K.) „De kinek kell a vörös vonal? Ha Netanjáhu előbb velem tanácskozik, én azt mondtam volna neki, hogy magasról tegyen az irániakra”, jelentette ki Berger rabbi.
Zoom
Összpontosítás a perzsák elátkozására
A Miskolci Haszidok szellemi vezetőjének bevezetőjét ismét muzsikaszó követte, majd elkezdődött a különleges szeánsz Mahmúd Áhmádinezsád perzsa elnök és a teljes teheráni politikai, katonai vezetés megátkozására, elveszítésére. A szertartás levezetője fölszólította a Miskolc téren egybegyűlt, mintegy harmincezres tömeget, hogy erősen összpontosítson az iráni elnökre és rendszerére, majd egy emberként kiáltsa: Hú rá! Hú rá! (הוא רע! הוא רע - Ő rossz! Ő rossz!), s ezáltal a Mindenható garantáltan eltakarítja az útból a gonosz zsidógyűlölő rezsimet Teheránban.
A „miskolciak” rendezte vallási szeánsz óta eltelt jó néhány nap, de e sorok beírásáig (2012. október 23.) nem érkezett hír a perzsák bukásáról. Pedig vasárnap a „miskolciakéhoz” majdnem hasonló stílusban és szinten Simon Peresz izraeli államelnök is az iráni kormány bukását vizionálta. Igaz, ő nem az Istent, csak a perzsa népet kérte arra, hogy döntse meg a teheráni kormányt.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info