Most a francia divathetet célozta meg a Femen, a vetkőző csoport két aktivistája ugyanis bejutott a Nina Ricci-show kifutójára. Februárban is jelen volt a Femen a párizsi divathéten, akkor a Versace-bemutató előtt tüntettek “fascism = fashion”, vagyis "divat = fasizmus" feliratú táblákkal. A már akkor is feltűnt “model do not go to brothel”, azaz kábé: "modellek, ne álljatok kurvának" szlogen most is fel volt festve a két kifutóra rohanó ribancra.
Zoom
Ez az első alkalom, hogy sikerült bejutniuk egy showra, igaz, nem tölthettek ott sok időt. A fashionista.com szerint nem világos, miért tüntetnek az "aktivisták" a divathéten, nem tudni, mi a céljuk a meztelenkedéssel. A képen látható kifejezéstelen arcú modell, a 18 éves Liverpool-i Hollie-May Saker egyébként az incidens után Twitterén borult ki a tüntetőktől, akik tönkretették szereplését. "A ribancok tönkretették a vonulásom!" – írta a lány, de miután a sajtó felkapta a dolgot, gyáván törölte oldaláról a felháborodott megjegyzést.
Zoom
Nem tudni, miért pont Nina Ricci bemutatóját vágta tönkre a Femen, mert egyébként semmi felháborító nem történt – nem voltak a modellek az átlagosnál soványabbak, nem volt szőrme a kifutón etc.
Zoom
Zoom
Zoom
(Dívány nyomán)
Kapcsolódó: