2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében16:14 Amatőr vesztegető: betette a húszezrest egy borítékba, és elküldte a katasztrófavédelemnek15:50 Ilyen egy haladó ország gyöngédsége: szülei feljelentették a dzsihadistát, de az osztrákok megszüntették a nyomozást15:35 Családi kör rokoni pofonokkal Vértesszőlősön
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Extra ::

Izraelben nem adhatott vért egy parlamenti képviselő, mert "az etióp zsidóknak különleges vércsoportjuk van"

Reklám

Botrányba fulladt ma az izraeli parlament területén tartott véradó nap, miután az egészségügyi dolgozók nem fogadták el P'niná Támáno-Sátá etiópiai születésű képviselőnő vérét. Az izraeli mentőszolgálat, a Vörös Dávid-csillag (Mágén Dávid Ádom - מגן דוד אדום) alkalmazottai egymásután fogadták a parlamenti pártok véradásra jelentkező politikusait. A botrány akkor tört ki, amikor a Jáír Lápid vezette Jés 'Átíd (Van Jövő - יש עתיד) kormánykoalíciós párt képviselőnőjére került a sor - írja a Jediot Áháronot.

Pniná Támáno-Sátá képviselőnő
Az etióp zsidó (falassa) képviselő, P'niná Támáno-Sátá véradási próbálkozását rejtett kamerával rögzítették, mert mindenki előre tisztában volt vele, hogy nem fogadják el a vérét. A 31 éves, polgári foglalkozására nézve végzett jogász és újságíró képviselőnő megkérdezte, mi az oka a visszautasításnak: "Az etiópiai zsidó közösségnek különleges vércsoportja van"..., hangzott a válasz. A ma történt botrányos eset nem az első Izraelben, mert már 2006-ban is megsemmisítették (legalábbis ekkor vált közismertté - H. J.) az etiópiai fekete zsidók által adott vért, ami akkor erélyes társadalmi tiltakozást váltott ki Izraelben. Az akkori tiltakozás vezetője a most parlamenti képviselő P'niná Támáno-Sátá volt.
A képviselőnő ma - amint az a Jediot Áháronot által kitett videón is látható, hallható - igyekezett elmagyarázni, hogy őt hároméves korában vitték Izraelbe, most 31 éves, rendesen leszolgálta a katonaidejét, a vérével pedig eddig sem volt semmi gond. A Kneszet területén történt mai botrány megvitatására a jövő keddre összehívták az izraeli parlament belügyi bizottságát.

Pniná Támáno-Sátá mai véradási próbálkozása (Fotó: Jediot Áháronot)
A szó szerint vérig sértett és megalázott képviselőnő az eset után a többi között ezt mondta a sajtó képviselőinek: "A katonai szolgálatra annak idején alkalmasnak bizonyultam, ám arra már nem, hogy elfogadják a véremet. Szomorú, hogy ez az ország több évtizedes léte alatt még mindig nem tanulta meg azt, hogy ne tegyen különbséget vér és vér között."
A fenti történeten mi egyáltalán nem vagyunk meglepődve. E sorok írója valamikor nap mint nap tanúja és elszenvedője volt Izraelben az igazi rasszizmusnak, kirekesztésnek. Jáír Lápid, a Jés 'Átíd párt elnöke, a megalázott etióp képviselőnő pártfőnöke nem is olyan régen a budapesti Országház szószékéről ostorozta, korholta a "magyar fajvédelmet és antiszemitizmust". Lápid úrnak a mai történet ismeretében is azt üzenjük: söpörjön inkább a saját portáján, mert ott valóban van mit.
Hering József - Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready