Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain08:16 Járdán (is) menekülő motoros üldözéséről tett közzé videót a rendőrség07:47 Kölcsönös tiszteletről és bizalomról nyilatkozott Trump és a mexikói elnök - a falról nem esett szó07:32 Gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Extra ::

Izraelben nem adhatott vért egy parlamenti képviselő, mert "az etióp zsidóknak különleges vércsoportjuk van"

Reklám

Botrányba fulladt ma az izraeli parlament területén tartott véradó nap, miután az egészségügyi dolgozók nem fogadták el P'niná Támáno-Sátá etiópiai születésű képviselőnő vérét. Az izraeli mentőszolgálat, a Vörös Dávid-csillag (Mágén Dávid Ádom - מגן דוד אדום) alkalmazottai egymásután fogadták a parlamenti pártok véradásra jelentkező politikusait. A botrány akkor tört ki, amikor a Jáír Lápid vezette Jés 'Átíd (Van Jövő - יש עתיד) kormánykoalíciós párt képviselőnőjére került a sor - írja a Jediot Áháronot.

Pniná Támáno-Sátá képviselőnő
Az etióp zsidó (falassa) képviselő, P'niná Támáno-Sátá véradási próbálkozását rejtett kamerával rögzítették, mert mindenki előre tisztában volt vele, hogy nem fogadják el a vérét. A 31 éves, polgári foglalkozására nézve végzett jogász és újságíró képviselőnő megkérdezte, mi az oka a visszautasításnak: "Az etiópiai zsidó közösségnek különleges vércsoportja van"..., hangzott a válasz. A ma történt botrányos eset nem az első Izraelben, mert már 2006-ban is megsemmisítették (legalábbis ekkor vált közismertté - H. J.) az etiópiai fekete zsidók által adott vért, ami akkor erélyes társadalmi tiltakozást váltott ki Izraelben. Az akkori tiltakozás vezetője a most parlamenti képviselő P'niná Támáno-Sátá volt.
A képviselőnő ma - amint az a Jediot Áháronot által kitett videón is látható, hallható - igyekezett elmagyarázni, hogy őt hároméves korában vitték Izraelbe, most 31 éves, rendesen leszolgálta a katonaidejét, a vérével pedig eddig sem volt semmi gond. A Kneszet területén történt mai botrány megvitatására a jövő keddre összehívták az izraeli parlament belügyi bizottságát.

Pniná Támáno-Sátá mai véradási próbálkozása (Fotó: Jediot Áháronot)
A szó szerint vérig sértett és megalázott képviselőnő az eset után a többi között ezt mondta a sajtó képviselőinek: "A katonai szolgálatra annak idején alkalmasnak bizonyultam, ám arra már nem, hogy elfogadják a véremet. Szomorú, hogy ez az ország több évtizedes léte alatt még mindig nem tanulta meg azt, hogy ne tegyen különbséget vér és vér között."
A fenti történeten mi egyáltalán nem vagyunk meglepődve. E sorok írója valamikor nap mint nap tanúja és elszenvedője volt Izraelben az igazi rasszizmusnak, kirekesztésnek. Jáír Lápid, a Jés 'Átíd párt elnöke, a megalázott etióp képviselőnő pártfőnöke nem is olyan régen a budapesti Országház szószékéről ostorozta, korholta a "magyar fajvédelmet és antiszemitizmust". Lápid úrnak a mai történet ismeretében is azt üzenjük: söpörjön inkább a saját portáján, mert ott valóban van mit.
Hering József - Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready