Kedden délután izraeli harci gépek csapást mértek a Gázai övezetre. A légi támadásban egy kislány életét vesztette, többen megsebesültek.
Az izraeli katonai akció halálos áldozata a hároméves Hala Abu Sbaikha volt. Édesanyja és testvére súlyos sérüléseket szenvedett – közölték palesztin orvosi források. Az értesülést dr. Ashraf Al-Qudra, a gázai egészségügyi minisztérium szóvivője is megerősítette.
Zoom
A meggyilkolt kislány
Négy palesztin a Gázai övezet középső részén lévő Maghazi településen sebesült meg, míg az övezet északi részén található Beit Lahiyatól északra is megsérült egy személy az izraeli katonai akció következtében.
Zoom
A kislány testvére a kórházban - ő túlélte
Az izraeli légi csapások célpontja állítólag a Hamász katonai szárnyának, a Kasszám Brigádoknak Kán Juniszban, illetve Bureijben található katonai bázisai ellen irányult. Ugyanakkor az izraeli haderő a Gázavárosától keletre található Shaja'ia települést is ágyúzta.
Zoom
Egy másik fiú, akit "a világ legdemokratikusabb hadserege" sebesített meg
Az izraeli támadásra órákkal azt követően került sor, hogy egy palesztin mesterlövész lelőtt egy megszálló zsidó katonát a Gázai övezet és Izrael határán. Szemtanúk beszámolói szerint nem sokkal a zsidó katona lelövése után az izraeli fegyveres erők felvonultak a határvidéken, és hajtóvadászatot indítottak a palesztin mesterlövész után. Később izraeli harci gépek Rafah városától nyugatra is bombákat szórtak le egy lakatlan területen.
Az RT híradója legalább tíz légicsapásról számol be:
Perge Ottó - Palestine-info - RT nyomán
Frissítés: A palesztinok által előzőleg a másvilágra küldött személy a  Palestine-info hírében (ld. itt és itt) kétszer is előforduló állítással ellentétben nem volt zsidó és nem volt katona, hanem egy kollaboráns beduin arab, polgári alkalmazott, aki a határkerítés javításával foglalatoskodott. (A szerk.)
2. frissítés: a fenti pontosításunk bővebben:
A palesztinok által december 24-én lelőtt, s tegnap eltemetett polgári alkalmazottnak, akit az izraeli hadsereg a Gáza övezeti határkerítés karbantartására foglalkoztatott, első és egyben utolsó munkanapja volt december 24. - a család elbeszélése szerint.
Száleh Abu Latíf-nak hívták, a Negev sivatagi Ráhát beduin arab településen született és élt, 22 éves volt halálakor.

A Háárec tekintélyes héber nyelvű napilap és a Názáretben szerkesztett arab nyelvű alarab.net palesztin hírportál világosan leírja, hogy a lelőtt személy beduin arab volt, s a családja a temetés után mérgesen el is mondta az újságíróknak, hogy Szálehet golyófogónak használta az izraeli hadsereg, mert kiküldték a kerítésre golyóálló mellény nélkül... A temetésén Ráhátban semmilyen izraeli képviselő nem volt jelen.