Az ausztrál legfelsőbb bíróság határozata értelmében egy személy hivatalosan is lehet "semleges nemű". A döntéssel pont került egy hosszas jogi csatározás végére, amelyet egy "szexuális egyenlőségért" harcoló idióta kezdeményezett.
"A legfelsőbb bíróság elismeri, hogy egy személy lehet se nem férfi, se nem nő, és ezért engedélyezi a "nem meghatározott' nemi kategória hivatalos használatát" - ismertette a bíróság egyhangú döntését a Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.
Az ügy a magát semleges neműként meghatározó, Norrie néven ismert nyomorultra összpontosult, aki évekkel ezelőtt szállt harcba a "harmadik nemi kategória" elfogadtatásáért. A csupán egyetlen nevet használó Norrie "eredetileg férfinak született", de 1989-ben "nemváltoztató" műtéteken esett át. Később "nőként" sem érezte magát boldognak, így "nem nélkül" kívánt tovább élni.
Zoom
Norrie 2010 februárjában került a világsajtó figyelmébe, amikor az új-dél-walesi anyakönyvi hivatal elfogadta, hogy a liberális hulladék nemét "nem meghatározottként" vegyék nyilvántartásba. Nem sokkal később azonban a hivatal visszavonta korábbi döntését, arra hivatkozva, hogy az irat érvénytelen, azt tévedésből adták ki.
Zoom
Az intézkedés nyomán egy sor bírósági fellebbezésre került sor, amelyek eredményeként az új-dél-walesi fellebbviteli bíróság tavaly elismerte Norrie-t "semleges neműként". Az ausztrál legfelsőbb bíróság ezt a döntést erősítette meg szerdán.
Zoom
Norrie tavaly azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy az emberek többségének nincs problémája a "nem meghatározott" nemi kategória elfogadásával. Az "interszexuálisokat" segítő Organisation Intersex International Australia szervezet üdvözölte az ausztrál legfelsőbb bíróság döntését.
Győzelmi sajtótájékoztatón a skót szépség:
(MTI nyomán)