Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter, az Otthonunk Izrael nevű kormánykoalíciós párt elnöke az elmúlt napokban a nyugat-afrikai Elefántcsontparton tett hivatalos látogatást. Útja során az Izrael által megszállt palesztin területeken túszul ejtettek három jesivanövendéket, valójában zsidó telepes fiatalt, ám a a hír nem gátolta meg Liebermant abban, hogy Afrikában "királlyá koronáztassa" magát - írják felháborodottan izraeli hírportálok "Noám R" twitteres közlése nyomán.
Zoom
Liebermann király és udvara Afrikában (Fotó: Noám R.)
Ávigdor Liebrman, a szélsőséges, soviniszta nézeteiről elhíresült izraeli külügyminiszter az elmúlt napokban a nyugat-afrikai Elefántcsontparton járt hivatalos úton. Látogatása idején Izraelben, pontosabban a megszállt ciszjordániai Kfár Ecijon zsidó település (Efrájim Zuroff zsidó telepes lakhelye - H. J.) közelében palesztinok túszul ejtettek három, a település zsidó vallási iskolájában tanuló fiatalt, gyakorlatilag három zsidó telepest.
Ávigdor Liebermant a hír Elefántcsontparton érte, s a helyi sajtónak - Bibi Netanjáhu miniszterelnök határozott tiltása ellenére - tett harcias nyilatkozatában kijelentette, hogy ő maga és az Otthonunk Izrael nevű pártja ezután minden palesztin fogolyszabadításra vonatkozó elképzelést eleve ellenez. (Lieberman azt nem említette, hogy a mostani válság egyik előidézője éppen az izraeli börtönökben raboskodó palesztin foglyok négy ütemben történő kiengedését Bibi Netanjáhuval együtt ő is megtorpedózta, ami a zsidó települések fölfokozott kibővítése mellett oda vezetett, ahol most az izraeli-palesztin megbékélés tart - H. J.)
Liberman izraeli külügyminiszter az elefántcsontparti látogatása idején abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a néger bennszülöttek beöltöztették a saját törzsfőnökük, királyuk gúnyájába, s a hatás fokozása kedvéért még koronát is nyomtak a fejére, s a jelenetet az amatőr fölvétel (kézfejek a képen levágva - H. J.) tanúsága szerint a szélsőséges politikus igen élvezte. Izraelben viszont már vasárnap Lieberman a szemére vetették, hogy amíg "Izrael népe lélegzetét visszafojtva figyeli a katonaságnak, a titkosszolgálatoknak és más szerveknek a három fiú kiszabadítására irányuló erőfeszítését, addig a külügyminiszter királlyá koronáztatja magát Afrikában".
Hering J. - Kuruc.info