Egy nappal az után, hogy a felek ideiglenes tűzszünetet hirdettek, az izraeli légierő lebombázta a gázai egyetem épületét.
Huszonhatodik napja tartanak az összecsapások a Hamász és az Izraeli "Védelmi" Erők között. A felek ugyan péntek reggeltől ideiglenes, 72 órás tűzszünetet hirdettek, ám az 2 órán keresztül sem tartott ki. A legújabb hírek szerint az izraeli légierő lebombázta a gázavárosi Iszlám Egyetem épületét; állításuk szerint az egyetem területén működő „fegyverfejlesztési központot” célozták.

Izrael a Hamászt vádolja a megállapodás megsértésével, miközben a Hamász azt állítja, az izraeli hadsereg arra használta fel a tűzszünetet, hogy betörjön Ráfáhba. A tűzszünet életbe lépése – és felrúgása – óta legkevesebb 107 palesztin halt meg a harcokban. Ezzel a halálos áldozatok száma palesztin oldalon elérte az 1655-öt, a sebesülteké meghaladja a 8900-at; az offenzíva kezdete óta az izraeli hadsereg kötelékeiben szolgáló 63 katona és a gázai rakétatámadások következében 3 izraeli civil vesztette életét.
(AFP - VS nyomán)