Izraeli politikusok is elismerték, hogy javában zajlik a palesztinok harmadik intifádája, népfölkelése. Vasárnap játszották volna a galileai Szahnín arab városban az Abná' Szahnín - Béjtár Jerusalájim labdarúgó-mérkőzést, ám a zsidó szurkolók testi épségét óvva az Izraeli Rendőrség betiltotta a rangadó megtartását. A palesztin labdarúgócsapat vezetősége egyelőre nem egyezett bele, hogy semleges helyen játsszák le a mérkőzést.

A Béjtár szurkolói rasszista jelszavakkal
Vasárnap került volna sor a Abná' Szahnín - Béjtár Jerusalájim bajnoki labdarúgó-mérkőzésre az arabok lakta galileai Szahnín városban, ám az Izraeli Rendőrség röviddel ezelőtt bejelentette, hogy a rendkívüli biztonsági helyzetre való tekintettel nem engedélyezi a rangadónak számító meccs lejátszását. Korábban a rendőrség és a biztonsági szolgálatok azt követelték a palesztin klubtól, hogy állítson ki több mint ezer rendőrt és biztonsági őrt a vasárnapi mérkőzés biztosítására, ám ezt az Abná' Szahnín nem tudta vállalni, mert ennek költsége a jegyeladásból befolyó összeg mintegy három-négyszeresét tette volna ki.

A Szahnín szurkolói palesztin zászlókkal
Mielőtt az Izraeli Rendőrség megtiltotta a mérkőzés lejátszását, az Abná' Szahnín (Szahnín Gyermekei) klub azzal próbálta lecsillapítani a kedélyeket, hogy a vasárnapi mérkőzésre semmilyen zászlót nem engedett volna bevinni, tehát az izraelit és a palesztint sem. A zsidók azonnal fölhorkantak, hogy miért ne lehetne bevinni Izrael Állam területén egy stadionba a Dávid-csillagos zászlót? Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy vasárnap nem játsszák le Abná' Szahnín - Béjtár Jerusalájim rangadót a galileai arab város Dohá nevű stadionjában.
El-Kudszi - Kuruc.info