Traiskirchen alsó-ausztriai városkában szinte mindennap történik valami az ottani, mára túlzsúfolttá vált átmeneti menekülttáborban és környékén. Július 23-án tömegverekedés tört ki - azt egyelőre nem tudjuk, hogy mi váltotta ki - a tábor afganisztáni és szomáliai lakói között. Az osztrák rendőrség csak nagy erőkkel volt képes úrrá lenni a két csoport közötti összecsapáson. Az osztrák antifák közben azt hirdetik, hogy Tirolban mennyire örülnek a helyiek a szorgos jövevényeknek.
Zoom
Antifák és sokatmondó jelszavaik - a menekültek befogadásáért tüntetnek Ausztriában
Az alsó-ausztriai Traiskirchen városkában (Bécstől mintegy 25 kilométerre délre) levő menekülttábor túlzsúfolt, egészségtelen körülmények uralják, s a kapujára már hetekkel, hónapokkal ezelőtt ki lehetett volna tenni a megtelt táblát. Amint arról portálunk is beszámolt, július 20-án helybeli, tehát osztrák antifák és egyéb németellenes öngyűlölők szervezésében, tevékeny részvételével a táborban és a település utcáiban több százan tüntettek az "emberségesebb bánásmódért" az ázsiai és afrikai újonnan érkezettek számára. A bécsi kormány a traiskircheni tábor túlzsúfoltságát végül is úgy kívánja megoldani, hogy az elkövetkező napokban ötszáz táborlakót egyszerűen áttelepít a tótok által megszállt, magyarok lakta Bős faluban kialakított menekülttáborba.
Traiskirchenben július 23-án este 21 óra után eddig tisztázatlan okok miatt tömegverekedés tört ki a táborban elhelyezett szomáliai és afganisztáni jövevények között. Meg kell jegyezni, hogy az afrikai Szomália, az Arab Államok Ligája tagjának és az ázsiai Afganisztánnak a lakossága egyaránt muszlim vallású, ezért ezúttal hitbéli konfliktusról nem beszélhetünk. Az ORF 2 Zeit im Bild (ZIB) című műsorának még tegnapelőtt a traiskircheni tábor egyik - a háttérben hallható arab szövegből következtetve valószínűleg szíriai - lakója eljuttatott egy okostelefonnal fölvett amatőr videót, amelyen látható, amint a szomáliaiak és az afgánok egymásnak esnek a tábor területén.
A Zeit im Bild beszámolója szerint a tömegverekedés lecsendesítésére Traiskirchen környékéről komoly rendőri erőket vezényeltek a tábor területére és környékére, amelyek a rend helyreállítása után is hosszabb ideig a helyszínen tartózkodtak. Közben az egyik közösségi oldalon az antifákkal rokonszellemiségű tiroliak egy csoportja tudatja a nagyvilággal, hogy Tirolban is örömmel látják az afrikai és ázsiai menekülteket, s az állítás igazolására már munkába is állt jövevények fényképét is kitették. Arról még még nem kaptunk hírt, hogy a négerek a festői szépségű tiroli hegyek bércein és völgyeiben az őslakosoktól már a jódlizást is tanulgatják-e.
Zoom
Tirolban máris munkába álltak - egyelőre még jódlizás nélkül
Az afrikaiak és ázsiaiak tömeges befogadását ösztönző osztrák antifák világának jobb megismerésére álljon itt a Facebook-oldaluk egyik borítóképe, amelyen éppen a bevándorlókért tüntetnek, s transzparenseiken német és angol nyelven (az utóbbin azért, hogy a "művelt" világ is megértse az üzenetüket - S. S.) a következő olvasható: "A rasszizmus öl: pogrom, menekülttörvény, kitoloncolás és szellemi gyújtogatás által", "Egy alternatíva van! Kommunizmust Ausztria helyett."
Sepp Stuttgarter - Kuruc.info
Kapcsolódó: