Frissítés: Egy 23 éves és egy 35 éves eritreai menedékkérő késelt meg két vásárlót egy IKEA áruházban a svédországi Västerasban – közölte a rendőrség. Egy 55 éves nőt és 28 éves fiát ölték meg. Az idősebbik támadóról eleinte azt hitték, hogy ő is áldozat, mert életveszélyesen megsérült, kórházban ápolják. Az indítékról továbbra sem tudni semmit.
Zoom
A késelés hétfőn kora délután történt az IKEA konyha részlegében. A vásárlókat a hangosbeszélőn szólították fel egy óra után nem sokkal, hogy hagyják el az üzletet.
Az egyik gyanúsított 1992-ben, a másik 1979-ben született - derül ki a brit The Daily Mail összefoglalójából. Az idősebbik férfit megműtötték, egyelőre nem tudni, pontosan hogyan sérült meg.
Zoom
A fiatalabbik támadót húsz perccel a támadás után kapták el egy közeli buszmegállóban, és nem tanúsított ellenállást. Az egyik helyi lap videót is nyilvánosságra hozott az oldalán az elfogásról.
Áldozataik, egy 55 éves nő és 28 éves fia svédek voltak, rokonaikat látogatták meg a városban, majd vásárolni mentek.
Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy terrortámadás történt volna.
Västerås egy 110 ezer lakosú város, mindössze 120 kilométerre van a fővárostól, Stockholmtól.
Az IKEA egyik szóvivője azt mondta, hogy a vállalat pszichológiai segítséget nyújt alkalmazottainak, és határozatlan időre bezárják a västerasi üzletet.
(HVG - The Daily Mail nyomán)
2. frissítés: Új részleteket hozott nyilvánosságra a rendőrség az IKEA-ban történt késeléssel kapcsolatban: kiderült, hogy az elkövetők egy környékbeli befogadóállomáson éltek.
A két néger közül a 23 éves gyanúsítottat már kihallgatták, 35 éves társát egyelőre életveszélyes sérülésekkel kórházban ápolják.
Az elkövetők ismerték egymást a menekülttáborból. Az áldozatok korát is nyilvánosságra hozták, a megölt anya 55, fia 28 éves volt.
A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre nem tudják, mi lehetett a támadás indítéka.
(Index nyomán)
3. frissítés: ilyen egy igazi liberális svéd: nemzettársai helyett a gyilkosokat sajnálja, mondván, micsoda tragédiát kellett szegényeknek átélniük a saját országukban, hogyha ilyesmire vetemedtek... Talán akkor is ezt fogja majd gondolni, amikor benne forgatják a kést.
Korábban írtuk: A Nordfront.se honlapja szerint egészen meglepő módon színes betolakodók állnak a támadás mögött.
A lap szemtanúk elbeszéléseire hivatkozik, akik állítják: két szomáliai férfi kezdett veszekedni egy harmadik szomáliaival, aki társaságában egy fehér nő is tartózkodott.
A Nordfront úgy tudja, a két néger rátámadt a párra, minek következtében az egyik támadó megsebesült, a megtámadottak pedig életüket vesztették.

A rendőrség csak annyit ismert el, hogy az elhunytak ismerősök voltak, de többet nem árultak el.
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: Két ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült egy késelés során, mely a svédországi Västerås IKEA áruházában történt - közölte a rendőrség.
Az áldozat egy férfi és egy nő. Egy férfit, akit a támadás elkövetésével gyanúsítanak, őrizetbe vettek. Az IKEA szóvivője megerősítette a támadás hírét, az Eriklund bevásárlóközpontot - ahol a bútoráruház is található - bezárták. Västerås a svéd fővárostól 100 kilométerre nyugatra található.
 
 
(BBC - Twitter nyomán)