Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:51 Megölte gazdáját egy megvadult bika az erdélyi Tordaszentlászlón15:36 Hallatlan antiszemitizmus: közösen ítélte el Izrael annexiós terveit Németország, Franciaország, Egyiptom és Jordánia15:18 Észtország Makarov-pisztolyokat szállít Ukrajnának a szakadárok elleni harchoz14:38 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!14:25 Ha egyszer egy "üzlet" beindul…13:54 Életfogytiglani kényszermunka helyett ez a szörnyeteg is megússza majd egy enyhe büntetéssel13:34 12 év alatti lányt csábított el egy 35 éves férfi13:17 "Fuck you, magyarski!" - A Szegedi Törvényszék túl szigorúnak ítélte a Röszkénél áttörő vadak büntetését13:06 Ismét vesztegzár alá került Ausztrália második legnagyobb városa12:52 "Ungváry Krisztián titkos élete" - már megint megpróbálja túlnácizni a zsidókat a jobboldalinak hazudott Fidesz12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Célt érni látszik a nemzetellenes propaganda Franciaországban: még több bevándorlót akar egy felmérés válaszadóinak többsége

Reklám

A franciák többsége már támogatja a migránsok és menekültek befogadását. Az álláspont radikális változását a tengerbe fúlt kisfiú, Aylan Kurdi tragédiája váltotta ki, amelynek képe bejárta a világsajtót - derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet szerdán hozott nyilvánosságra a BFM hírtelevízió.
Miközben szeptember elején a franciáknak még csak 44 százaléka támogatta, hogy Franciaország befogadjon menekülteket, most már 53 százalékos ez az arány, alig egy hét alatt kilenc százalékos a növekedés.
Az Elabe szerint ezt a látványos változást a szíriai Aylan Kurdi fotója okozta. A hároméves gyermek, bátyja és anyjuk vízbe fúlt a török partoknál, amikor megpróbált a család Európába jutni.
"A Németországból érkező képek, több (francia) művész felhívása és a francia kormány pedagógiai jellegű magyarázatai is valószínűleg hozzájárultak ehhez a jelentős változáshoz" - ismertette a hírtelevízió.
"Tudja-e, hogy az Európai Unió elsősorban Szíriából érkező migráns- és menekülthullámmal néz szembe? Ön szerint Franciaországnak be kellene-e fogadnia ezeknek a migránsoknak és menekülteknek egy részét?" - ez volt a kérdés, amelyet a felmérésben feltettek a megkérdezetteknek.
Leginkább a baloldali szavazók álláspontja változott, ők és a centristák többsége egyértelműen igennel válaszolt. A legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak szavazóinak 60 százaléka továbbra is ellenzi a befogadást, a Nemzeti Front táborának pedig 84 százaléka válaszolt nemmel.
A reprezentatív felmérés kedden és szerdán készült ezer francia nagykorú állampolgár megkérdezésével.
Francois Hollande államfő hétfőn jelentette be, hogy Franciaország 24 ezer menekültet befogad a következő két évben. A francia hatóságok még aznap jelezték, hogy szolidaritásból a következő napokban Franciaország átvesz ezer olyan menekültet Németországból, akik az elmúlt napokban érkeztek a szomszédos országba. A francia menekült- és hontalanügyi hivatal (OFPRA) munkatársai azonnal Münchenbe utaztak egy átmeneti befogadóhelyre, hogy megszervezzék az önkéntes jelentkezők utazását, akik közül szerdán közel kétszázan már meg is érkeztek. A szíriai, iraki és eritreai menekülteket átmenetileg három, Párizs környéki településen szállásolták el a Francia Vöröskereszt és humanitárius szervezetek segítségével. A menekültkérelmek gyorsított elbírálása után önkormányzatok által önkéntes alapon felajánlott lakásokba költöztetik őket.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready