2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A "Madridig elgáncsolt" Oszámá Ábdul Mohszen pajtásainak adott át amerikai fegyvereket az USA által kiképzett "mérsékelt ellenzék"

Reklám

Lőszert és járműveket adtak át az USA által kiképzett "mérsékelt ellenzékiek" (gyk.: az Iszlám Állam utánpótlását szolgáló Aszad-ellenes terroristák) az al-Nuszra Frontnak, az al-Káida szír szárnyának.
Totál katasztrófa Washingtonnak az a terve, hogy mérsékelt, Nyugat-barát erőket képezzen ki Szíriában. Az amerikai védelmi minisztérium ugyanis beismerte, hogy az általa trenírozott egyik egység lőszert és hat kisteherautót engedett át az al-Nuszra Frontnak. A közlés szerint valószínűleg azért, hogy szabadon átkelhessenek az al-Káida terrorhálózat szíriai szárnya által ellenőrzött egyik területen.
Az átadott eszközök a csoport fegyverzetének a negyedét tesz ki, ami rendkívül kínos az USA-nak, mivel sérti a kiképzési program általános elveit. Egyúttal pedig alátámasztja a kiképzés ellenzőinek azon érvelését, hogy a Szíriába juttatott amerikai fegyverek könnyen az ellenség kezére juthatnak.
Az árulók annak a 70 fős csoportnak a tagjai, amely a kiképzési program második szakaszában vett részt. Hetekkel ezelőtt az amerikai hadsereg azt volt kénytelen beismerni, hogy az első 54 fős csoportból legfeljebb 3–4 harcos maradt meg, a többit megölték vagy elfogták, egyesek pedig átálltak az iszlamisták oldalára. Az amerikai kongresszus 500 millió dollárt szavazott meg a programra, melynek keretében ötezer katonát állítanának csatasorba az iszlamisták, az Iszlám Állam vagy a damaszkuszi kormányhadsereg ellen.
(HVG nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready