2019. június 20., csütörtök, Koppány, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:12 Eddig 24 500 Brexitre készülő magyar állampolgár folyamodott letelepedett státusért Nagy-Britanniában20:59 Megbukhat a szlovén kisebbségi kormány20:46 Előzetes szóváltás után kezdték csak meg a verést az illedelmes bűnözők a Nyugati téri aluljáróban20:38 Trump: "Irán nagyon nagy hibát követett el"20:11 Lázárral szerezné vissza Hódmezővásárhelyt a Fidesz19:57 Elmegyógyintézetbe viszik a régóta agresszív drogos testvérgyilkost - az édesanyját súlyzóval akarta leütni19:40 Putyin: nem lesz meghátrálás a szankciók miatt19:24 Újra üzemel a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es futópályája19:05 Jövő héten 40 fokos kánikula fenyegeti Európát - Magyarországon egy leheletnyivel kellemesebb lesz az idő18:51 Már a drogdílerekedés sem fizet elég jól: gumiabroncsok és villamosipari eszközök ellopására "kényszerült" egy sorozatbűnöző18:38 Ukrán alkotmánybíróság: rendben van a parlament feloszlatása18:15 A Néppárt még erőlködik, de Weber bizottsági elnöksége komoly veszélybe került17:49 Zsivilügyi helyettes államtitkár: mi megvédjük és pénzeljük a zsidóinkat, míg Nyugat-Európából menekülnek17:24 Kuba és a szövetséges Szaúd-Arábia is felkerült az amerikai külügy emberkereskedelmi feketelistájára17:05 A természetvédő nacionalizmus múltja és jelenlegi fontossága
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A "Madridig elgáncsolt" Oszámá Ábdul Mohszen pajtásainak adott át amerikai fegyvereket az USA által kiképzett "mérsékelt ellenzék"

Reklám

Lőszert és járműveket adtak át az USA által kiképzett "mérsékelt ellenzékiek" (gyk.: az Iszlám Állam utánpótlását szolgáló Aszad-ellenes terroristák) az al-Nuszra Frontnak, az al-Káida szír szárnyának.
Totál katasztrófa Washingtonnak az a terve, hogy mérsékelt, Nyugat-barát erőket képezzen ki Szíriában. Az amerikai védelmi minisztérium ugyanis beismerte, hogy az általa trenírozott egyik egység lőszert és hat kisteherautót engedett át az al-Nuszra Frontnak. A közlés szerint valószínűleg azért, hogy szabadon átkelhessenek az al-Káida terrorhálózat szíriai szárnya által ellenőrzött egyik területen.
Az átadott eszközök a csoport fegyverzetének a negyedét tesz ki, ami rendkívül kínos az USA-nak, mivel sérti a kiképzési program általános elveit. Egyúttal pedig alátámasztja a kiképzés ellenzőinek azon érvelését, hogy a Szíriába juttatott amerikai fegyverek könnyen az ellenség kezére juthatnak.
Az árulók annak a 70 fős csoportnak a tagjai, amely a kiképzési program második szakaszában vett részt. Hetekkel ezelőtt az amerikai hadsereg azt volt kénytelen beismerni, hogy az első 54 fős csoportból legfeljebb 3–4 harcos maradt meg, a többit megölték vagy elfogták, egyesek pedig átálltak az iszlamisták oldalára. Az amerikai kongresszus 500 millió dollárt szavazott meg a programra, melynek keretében ötezer katonát állítanának csatasorba az iszlamisták, az Iszlám Állam vagy a damaszkuszi kormányhadsereg ellen.
(HVG nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready