Spanyolországban, Getafe városában lesz fociedző az a szír határsértő, akit a hiénakórus szerint N1TV azóta kirúgott operatőre gáncsolt el, miközben fiával a karjában szaladt a rendőrök elől Röszkénél (pedig ha figyelmesebben megnézzük a lassított felvételt, egyáltalán nem úgy tűnik, hogy valóban így történt).

A hírt a Madridtól délre található kisváros polgármestere jelentette be szerdán. Sara Hernández elmondta, hogy a férfit és családját egy berendezett lakás várja, továbbá nem menekültstátuszt kap, hanem munkaszerződést, így mint külföldi munkavállaló kaphatja meg a tartózkodási engedélyt.
Az 52 éves Oszama Abdel-Muhsen Alghadabot, aki hazájában tornatanári felügyelő, és edző volt az Al Fituwa Football Clubnál, a spanyol futballedzői oktatási központ (CENAFE) alkalmazza majd. A férfi felkutatásának ötlete is tőlük származik. Egy arabul jól beszélő diákjukat küldték Münchenbe, akinek pedig egy újságíró segített.
(ATV nyomán)
Frissítés: öröm, boldogság!
"Szeretlek, Spanyolország, szeretlek Madrid, köszönök mindent! Nagyon fontos nekem, amit kaptam tőletek!" - megérkezett Madridba Oszama Abdul Mohsen, adja hírül az EuroNews.
Zoom
Az Iszlám Állam nagy tisztelője nem menekültstátuszt, hanem munkaszerződést kapott, így később a felesége és a többi gyereke is követheti, aminek köszönhetően még tovább fognak javulni az egykor spanyol ország etnikai arányai.
Kapott egy 114 négyzetméteres lakást is, ahova beköltözhet a családjával.
Az M1 híradójában a lakás egy részlete is látható:
Korábban írtuk: