2019. december 11., szerda, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:07 Menekülés közben fogtak el kábítószer- és cigarettacsempészeket Pomázon13:30 Olyan szép transzmese lehetett volna ez a "nővé vált" kézisről - de nem lett az, a fránya valóság megint közbeszólt13:09 Nem érdekelte a bírót a számtalan ellentmondás, a hiányzó DNS: Győrkös másodfokon is életfogytiglant kapott12:58 Sérültet kellett kimenteni a Mátyás-hegyi-barlangból12:20 Akár kitiltás és egyéves fizetésmegvonás is járhat a parlamentben cirkuszoló képviselőknek11:32 Már nyomtatják a dunaújvárosi időközi választás értesítőit11:13 Kigyulladt egy viskó a Hajógyári szigeten, egy ember meghalt10:41 Aláírták az új amerikai-kanadai-mexikói kereskedelmi egyezményt10:12 A Pentagon felfüggesztette a szaúd-arábiai pilóták gyakorlati továbbképzését09:48 Új technológiával fejlesztettek ki autóüveget Salgótarjánban09:23 A Városliget Zrt. által rendelt felmérés szerint a budapestiek kétharmada támogatja a Liget projektet08:55 Zárt ülés alatt Twitter-huszárkodott a kormányszóvivő Brüsszelben - a finn elnökség bocsánatkérést vár08:33 Visszasírja Lőrincet a szakma08:17 Trump figyelmeztette Lavrovot, nehogy újabb választáson próbálják győzelemre segíteni07:46 Az EU átutalta a hatmilliárd eurót a törököknek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A szocializmusban nem lehetett megemlékezni a holokausztról - a testvéri Izraelben ünnepelt az igazságügyi miniszter

Reklám

Tel-Avivban Magyarország nagyköveti rezidenciáján tartott ünnepi fogadással emlékeztek meg az 1956-os szabadságharc évfordulójáról. Trócsányi László igazságügyi miniszternek nem volt elég abszurd a helyszínválasztás, még a saját ünnepünkön is a holokausztozás volt neki a legfontosabb.
Zoom
Trócsányi László
A csütörtöki megemlékezésen az izraeli "magyar" közösség vezetői és a diplomáciai testületek képviselői mellett jelen volt és beszédet mondott az izraeli látogatáson tartózkodó Trócsányi László igazságügyi miniszter, Szilván Salom izraeli miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, valamint Nagy Andor, Magyarország tel-avivi nagykövete.
Ami fontos október 23-án
Nagy Andor köszöntőjében szólt az ezekben a napokban, hetekben az erőszakhullám miatt Izraelre jellemző rendkívüli biztonsági helyzetről, s megemlítette, hogy ő maga is szemtanúja volt néhány napja Jeruzsálemben egy késeléses merényletnek. Elítélte az ártatlan civilek elleni erőszakos akciókat, s kijelentette, hogy Izraelnek "alapvető joga" a "rend és a törvényesség" fenntartása.
Trócsányi László beszédében hangsúlyozta, hogy október 23. a - két népben közös - béke és szabadság utáni törekvést szimbolizálja. Kiemelte a két népet összekötő "szoros kapcsolatokat" is, a zsidók hosszú időre visszatekintő magyarországi jelenlétét, sikereit a gazdasági és kulturális életben (értsd: a felvásárlásban - a szerk.).
Tragédia: a szocialista időkben nem lehetett megemlékezni a holokausztról
Felhívta a figyelmet a történelmi tragédiák idején a remény fontosságára, s történelmi áttekintésében emlékeztetett rá, hogy a háború után a szocialista időkben évtizedekig nem lehetett megemlékezni a holokausztról.
Beköszöntött a magyarországi zsidó reneszánsz
Szólt a szabadságért és demokráciáért küzdő zsidókról, külön megemlítve Angyal Istvánt, a legendás forradalmi harcost, volt auschwitzi foglyot, akit az ötvenhatos forradalom leverése után kivégeztek. Trócsányi László üdvözölte az ún. rendszerváltás után beköszöntött "magyarországi zsidó reneszánszt" és a megújult magyar-izraeli diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat.
Szilván Salom Izrael jelenlegi politikai és biztonsági nehézségeiről szólt, majd örömét fejezte ki, hogy Magyarország a magyar nép tagjaként tekint az izraeli magyarokra (sic!) is, és hangsúlyozta a két ország közti diplomáciai és tudományos kapcsolatok magas szintjét.
Az ünnepségen részt vett Ilán Mór, Izrael Magyarországra delegált nagykövete, Debrecen város és testvérvárosa, Risón-Lecijón képviselői, s a helyi "magyar" közösség prominens tagjai, köztük Daniel Herskovic volt tudományügyi miniszter, a Bar Ilán egyetem elnöke.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready