2020. április 4., szombat, Izidor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:16 31 várost zárrnak le Törökországban23:57 A külföldön rekedt oroszok egy darabig már nem jutnak haza egykönnyen23:48 Franciaországban is egyre több a napi halálos áldozat23:37 Merkel csak óvatosan mer reménykedni, a német járványügyi intézet vezetője még sok hónappal számol23:21 Meghosszabbították a szükségállapotot Bulgáriában23:07 Ausztriában a harmadik korona-segélycsomag mellett Magyarország volt a parlamenti étlapon22:58 Putyin az Egyesült Államokkal karöltve szeretné csökkenteni az olajkitermelést22:43 Amerikai tudósok: átlagosan hat hét szigorú korlátozásra van szükség, mielőtt folytatódhat rendesen az élet22:26 Nem ízlik az otthonülés a horvátoknak22:08 Katonasággal az ortodox zsenik ellen - volt, aki mentőautóban csempészte be magát a fitymavagdosásra21:52 Felfüggesztette az orvosi felszerelések és védőeszközök utáni áfa- és vámfizetési kötelezettséget az EB21:35 Hétszáz felett maradt a napi halálos áldozatok száma Olaszországban21:17 A sok italozásnak szóváltás, verés és rablás lett a vége20:59 Pótlóbusz jár a hétvégén a Batthyány tér és Kaszásdűlő között a HÉV helyett20:44 Jócskán megnőtt a mobilszolgáltatók adat- és hangforgalma - 100 lebeszélhető percet ad idős kártyás ügyfeleinek a Vodafone
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A szocializmusban nem lehetett megemlékezni a holokausztról - a testvéri Izraelben ünnepelt az igazságügyi miniszter

Reklám

Tel-Avivban Magyarország nagyköveti rezidenciáján tartott ünnepi fogadással emlékeztek meg az 1956-os szabadságharc évfordulójáról. Trócsányi László igazságügyi miniszternek nem volt elég abszurd a helyszínválasztás, még a saját ünnepünkön is a holokausztozás volt neki a legfontosabb.
Zoom
Trócsányi László
A csütörtöki megemlékezésen az izraeli "magyar" közösség vezetői és a diplomáciai testületek képviselői mellett jelen volt és beszédet mondott az izraeli látogatáson tartózkodó Trócsányi László igazságügyi miniszter, Szilván Salom izraeli miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, valamint Nagy Andor, Magyarország tel-avivi nagykövete.
Ami fontos október 23-án
Nagy Andor köszöntőjében szólt az ezekben a napokban, hetekben az erőszakhullám miatt Izraelre jellemző rendkívüli biztonsági helyzetről, s megemlítette, hogy ő maga is szemtanúja volt néhány napja Jeruzsálemben egy késeléses merényletnek. Elítélte az ártatlan civilek elleni erőszakos akciókat, s kijelentette, hogy Izraelnek "alapvető joga" a "rend és a törvényesség" fenntartása.
Trócsányi László beszédében hangsúlyozta, hogy október 23. a - két népben közös - béke és szabadság utáni törekvést szimbolizálja. Kiemelte a két népet összekötő "szoros kapcsolatokat" is, a zsidók hosszú időre visszatekintő magyarországi jelenlétét, sikereit a gazdasági és kulturális életben (értsd: a felvásárlásban - a szerk.).
Tragédia: a szocialista időkben nem lehetett megemlékezni a holokausztról
Felhívta a figyelmet a történelmi tragédiák idején a remény fontosságára, s történelmi áttekintésében emlékeztetett rá, hogy a háború után a szocialista időkben évtizedekig nem lehetett megemlékezni a holokausztról.
Beköszöntött a magyarországi zsidó reneszánsz
Szólt a szabadságért és demokráciáért küzdő zsidókról, külön megemlítve Angyal Istvánt, a legendás forradalmi harcost, volt auschwitzi foglyot, akit az ötvenhatos forradalom leverése után kivégeztek. Trócsányi László üdvözölte az ún. rendszerváltás után beköszöntött "magyarországi zsidó reneszánszt" és a megújult magyar-izraeli diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat.
Szilván Salom Izrael jelenlegi politikai és biztonsági nehézségeiről szólt, majd örömét fejezte ki, hogy Magyarország a magyar nép tagjaként tekint az izraeli magyarokra (sic!) is, és hangsúlyozta a két ország közti diplomáciai és tudományos kapcsolatok magas szintjét.
Az ünnepségen részt vett Ilán Mór, Izrael Magyarországra delegált nagykövete, Debrecen város és testvérvárosa, Risón-Lecijón képviselői, s a helyi "magyar" közösség prominens tagjai, köztük Daniel Herskovic volt tudományügyi miniszter, a Bar Ilán egyetem elnöke.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready