A Párizsban történt terrortámadások megkövetelik az egész nemzetközi közösség valódi összefogását a szélsőségesség elleni hatékony küzdelemben - jelentette ki szombaton Vlagyimir Putyin orosz államfő.
A tájékoztatás szerint Putyin francia kollégájához, Francois Hollande-hoz intézett részvéttáviratában együttérzéséről biztosította a francia népet, miután békés állampolgárok haltak meg nagy számban a példátlan terrormerényletek sorozatában Párizsban.
Az üzenetben az orosz elnök kiemelte, hogy "a tragédia újabb bizonyíték a terrorizmus barbár lényegére, amely kihívást intéz a civilizációhoz. Nyilvánvaló, hogy a gonosz elleni hatékony küzdelem megköveteli az egész nemzetközi közösség együttes erőfeszítéseit".
Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szombaton táviratban biztosította együttérzéséről Manuel Valls francia kormányfőt. Azt írta, "a terrorista bűncselekményekre nincs magyarázat. A párizsi tragédia megköveteli mindenki összefogását a szélsőségességgel való harcban, kemény és határozott választ kell adni a terroristák támadásaira".
(MTI)
Frissítés: Lavrov: az eddigieknél sokkal többet kell tenni az Iszlám Állam legyőzése érdekében
Több ország képviselői ülnek tárgyalóasztalhoz szombaton Bécsben, hogy a szíriai konfliktus megoldásáról tárgyaljanak, köztük John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Lavrov riportereknek arról beszélt, hogy a nemzetközi erőknek az eddigieknél sokkal többet kell tenniük, ha le akarják győzni az ISIS-t, illetve a hozzá hasonló szélsőséges szervezeteket.
Semmi sem igazolhatja a terrorizmust, ahogy azt sem, hogy nem teszünk meg eleget annak felszámolására, mondta az orosz külügyminiszter.
(Index)