A Baden-Württemberg szövetségi tartománybeli Reutlingen városban mintegy két órával ezelőtt egy szíriai migráns meggyilkolt egy német asszonyt, két másik személyt megsebesített. A „menedékkérő” (Asylbewerber) sebesült áldozatai egy férfi és egy nő. A reutlingeni rendőrség nem messze a bűncselekmény elkövetésének helyszínétől elfogta és letartóztatta a gyilkost – jelenti a Blaulicht Report Stuttgart hírportál.
Zoom
A már megbilincselt migráns a Friedrich List téren
A szíriai „fiatal” a reutlingeni autóbusz-pályaudvar területén bozótvágó késsel támadt rá a közelében tartózkodókra, akik közül egy asszonyt meggyilkolt, egy másik asszonyt és férfit súlyosan megsebesített. A lakossági bejelentés nyomán szinte percekkel később a helyszínre érkező rendőrség néhány száz méterre a gyilkosság színhelyétől elfogta és letartóztatta a Merkel-meghívottat. A 21 éves szíriai migráns előbb megölte a nőt, majd rátámadt és megsebesítette a másik nőt és férfit.
Zoom
Egy rendőr a gyilkosra helyezi a lábát
A Stuttgarttól 30 kilométer távolságra levő Reutlingen nagyvárosnak mintegy 120 ezer lakosa van, közülük sokan a Bánságból, Bácskából és a Dunántúlról a második világháború után elüldözött magyarországi németek, illetve azoknak leszármazottjaik.
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: Egy autós ütötte el a megvadultan vagdalkozó támadót, akit ismertek már a rendőrök - a lengyel áldozat állapotos volt
A Baden-Württemberg tartományi város rendőrsége közölte: délután 16.30 körül több riasztást kaptak arról, hogy a buszpályaudvar közelében egy férfi vitába keveredett egy nővel és megsebesítette az első rendőri jelentések szerint egy bozótvágó késsel. Később a Stuttgarter Zeitung kollégákra és szemtanúkra hivatkozva egy 80 centiméteres pengéjű konyhai késről írt.
Állapotos volt az áldozat
A valószínűleg lengyel származású nő, aki a híradó információi szerint állapotos volt, belehalt sérüléseibe.
A Stuttgarter Zeitung című lap szerint a nőbe szerelmes volt a Németországba másfél éve érkezett szíriai férfi. Munkatársak voltak, mindketten egy török gyorsbüfében dolgoztak. A gyilkosság is ott történt.
A támadó megsebesített még egy nőt és egy férfit is. A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették.
Ismert volt a hatóságok előtt
Megállapították, hogy egy 21 éves szíriai menedékkérőről van szó, aki már ismert volt a hatóságok előtt.
A rendőrség szerint a támadónak nincs társa, a lakosságot nem fenyegeti további veszély a részéről.
Este a reutlingeni rendőrkapitányság közölte, hogy az ügy feltárása során nem találtak terrortámadásra utaló jeleket. Egyelőre legfőképpen azt vizsgálják, hogy párkapcsolati konfliktus vezetett-e a gyilkossághoz.
A sebesültek járókelők.
Egy szemtanú szerint egy autós elütötte a maga körül megvadultan vagdalkozó támadót, aki ekkor földre rogyott és nem mozdult a rendőrök kiérkezéséig.
A vérfürdő miatt pánik tört ki.
Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban.
Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával.
(Híradó - MTI nyomán)
Kapcsolódó: