2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:39 Még mindig a pohártartó és a személyiségzavar a téma Molnár Ricsi perében19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Jó is ez a muszlim jog: megerőszakolta a 14 éves lányt, majd elvette feleségül, hogy ne ítéljék el

Reklám

A malajziai férfinak úgy sikerült megúsznia a börtönt, hogy feleségül vette 14 éves áldozatát, akit korábban megerőszakolt. A jogvédő szervezetek tiltakoznak, mert a maláj törvények lehetővé teszik, hogy a nemi erőszakot elkövetők érdekházasságra lépjenek áldozataikkal.
A 22 éves Ahmad Syukri Yusufot eredetileg 30 év börtönre ítélték volna a lány megerőszakolása miatt, de sikerült elkerülnie, mert az iszlám jog megengedi, hogy feleségül vegye őt, és így folytatódhat az erőszak akár egy életen át.
Az ügyész szerint nincs szükség az ügy folytatására, miután Ahmad Syukri beküldte a házassági anyakönyvi kivonatot, a lány pedig visszavonta a panaszt.
A bíróság múlt heti döntését, amellyel felmentették a férfit a vádak alól, a női jogi csoportok rettentő dühvel fogadták.
Zoom
Boldog arák Indiából, ott is él a hagyomány (Fotó: National Geographic/Stephanie Sinclair)
A Kuala Lumpurban székelő Női Segélyszervezet szóvivője, Tan Heang Lee a Reutersnek azt mondta, hogy a hasonló esetek nagyon gyakoriak az országban, főleg akkor, ha az áldozat kiskorú.
Malajzia 30 milliós lakosságának nagyjából 60 százaléka muszlim. Nagyjából 16 ezer lány él az országban, akik 15 éves koruk előtt házasodtak, világszerte pedig 15 millió lány ment férjhez 18 éves kora előtt.
Szerinte az ilyen házasságok azzal a veszéllyel járnak, hogy a nők egész életükben szexuális zaklatásnak lesznek kitéve, hiszen házasságuk a nemi erőszak kiterjesztésén alapszik.
Malajziában a polgári törvények szerint 18 éves kor fölött lehet házasodni, de azok a muszlim lányok, akik még nincsenek 16 évesek, az iszlám bíróságoktól kaphatnak házassági engedélyt.
(Faktor nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready