Nőket zaklattak egy ausztriai fesztiválon szombaton hajnalban, a tettesek feltehetően fiatal afganisztáni "menekültek" voltak - közölte a felső-ausztriai rendőrség.
Az esetek a felső-ausztriai Wels városában rendezett fesztiválon történtek szombaton. A feljelentések szerint hajnali egy órakor a nagy tülekedésben férfiak magukhoz húzták és tapogatták az áldozatokat.
Eddig nyolc nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt, azonban a rendőrség abból indul ki, hogy még többen jelentkezhetnek, mivel a tanuk vallomásukban hét elkövetőt említettek.
Zoom
Egyelőre öt embert gyanúsítottak meg, közülük négyen 15 és 16 évesek, az ötödik 22 éves. Az egyik 15 éves feltételezett elkövetőt egy áldozat pontosan azonosítani tudta, a többiek esetében még tart a nyomozás. Az érintetteket kihallgatták, jelenleg természetesen szabadlábon vannak, és megnyugodhatunk, a későbbiekben is szabadlábon lesznek.
Eközben Germanisztánban
Több nő jelezte az esseni városi fesztivál alatt, hogy molesztálták őket. A tanúvallomások alapján a módszer a már szokásos: körülálltak, fenyegettek, majd markoltak.
Éjfél körül több Essenben szórakozó nő jelentkezett a rendőrségen, hogy molesztálták őket. Egyenként jelentkeztek, de mindannyiukkal ugyanaz esett meg: körbetáncolták, majd fenyegették őket, végül kézzel értek hozzájuk.
A csoportos elkövetés tettesei a város három különböző pontján zaklatták a nőket: a vallomások szerint mindannyian "észak-afrikai kinézetűek" voltak, és a nőket "mindenhol érték tapintások".
Többeket még keresnek az eset után, de néhány Zsohár-kedvencet már elfogtak a rendőrök.
(MTI - Híradó - Bild nyomán)
Kapcsolódó: