Fiatal lányokat zaklattak migránsok Svédországban, két szabadtéri fesztiválon, négy nemi erőszak is történt.
A történtek kísértetiesen hasonlítanak a kölni szilveszteri esetekhez: Stockholmban a lányokat bekerítették, és akaratuk ellenére megcsókolták őket, vagy a ruhájuk alá nyúltak.
Zoom
Négy esetben konkrét nemi erőszak kapcsán is történt feljelentés, a lányok nagy része sokkos állapotban van - számolt be róla az M1 tudósítója.
Két elkövetőt már elfogtak a rendőrök. A kihallgatások után kiderült, hogy olyan Svédországba egyedül érkezett migráns "fiúkról" van szó, akik már többször is komoly problémát okoztak a stockholmi rendőrségnek.
A svéd Fria Tider portál szerint legalább egy tucatnyi lány esett a magukat fiatalkorúaknak valló erőszakológépek áldozatául péntek este a karlstadi fesztiválon. Két elkövetőt ugyan letartóztattak, de ők már ugyanúgy fesztiválozhatnak tovább, mintha mi sem történt volna, hiszen nem tartják fogva őket - erősítette meg a vérlázító információt Per-Arne Eriksson, a rendőrség ügyeletes tisztje.
A fesztiválra kilátogató lányok és nők nincsenek biztonságban: a karlstadi rendezvény egyetlen éjszakája alatt 11 bejelentést kaptak a rendőrök, a szexuális erőszak és molesztálás áldozatai 14 és 18 év közöttiek.
(Kuruc.info - Híradó - Fria Tider nyomán)