Izraelre nem vonatkozik az Oroszország és Amerika által tető alá hozott, ám a hétfői hatályba lépése óta számtalanszor megsértett szíriai tűzszünet: néhány órával ezelőtt az izraeli légierő egy pilóta nélküli repülője a Golán-fennsíkon csapást mért a dzsihádista terroristákkal harcoló Szíriai Arab Hadsereg egyik ezredére, aminek következtében egy kormánykatona meghalt, öt megsebesült. Teljesen mindegy, hogy a dzsihádisták vagy Bassár el-Ászád katonáinak tüzérségi lövedéke landol a zsidók megszállta Golán-fennsíkon, az izraeli légierő mindig a kormányerőkre csap le – írja az El-Mászdár el-’Árábi és a Válláh!Hádásot hírportál.
Miközben Szíriában hivatalosan még tart az oroszok és az amerikaiak által tető alá hozott, ám igen sérülékeny tűzszünet, Izrael a szíriai kormányerők elleni rendszeres légicsapásokkal továbbra is megsegíti a dzsihádista terroristákat. Tegnap már a héber sajtó is azt írta: teljesen mindegy, hogy az iszlamisták vagy a szíriai kormánycsapatok által kilőtt aknák landolnak a Golán-fennsík Izrael által megszállt területén, az izraeli légierő mindig és következetesen Bassár el-Ászád katonáira mér csapást.
Zoom
Izraeli légitámadás a Golán-fennsíkon (fotó: Reuters)
A Golán-fennsíkról származó drúz beszámolók szerint az izraeli hadsereg tegnapelőtt a határra szállította és a dzsihádista Dzsabhát Fáteh es-Sám (Levante Meghódításának Frontja - J.K.) nevű szervezet tizennégy terroristájának a holttestét, akik a szíriai kormányerőkkel vívott harcok során megsebesültek, majd izraeli kórházakba szállították őket. A Golán-fennsíkon élő drúzok már évek óta arról tudósítanak, hogy a zsidók megszállta Golán-fennsík és a Szíria közti határszakaszon élénk együttműködés észlelhető az izraeli hadsereg és az iszlamista terroristák között.
Az El-Mászdár el-’Árábi katonapolitikai hírportál jelentette, hogy az izraeli légierő ma délután támadta a Bassár el-Ászád elnök parancsnoksága alatti Szíriai Arab Hadsereg Faudzs el-Dzsolán (Goláni ezred) nevű védelmi alakulatait a határ menti Háder falu közelében. Az első beszámolók szerint az izraeli légitámadás következtében egy szíriai katona meghalt, öt pedig megsebesült. Az izraeli támadást pilóta nélküli repülőgép hajtotta végre az El-Kunejtra kormányzóság területén levő Háder falu határában. Az izraeli katonai szóvivő szerint a röviddel ezelőtti támadást azért hajtották végre, mert korábban eltévedt tüzérségi lövedék landolt a Golán-fennsík Izrael által megszállt területén.
Zoom
A szíriai kormányerőket támogató Hizbulláh harcosai a Golánon (fotó: El-Ittihád)
Az izraeli légierő nem véletlenül támadja a szíriai kormánycsapatokat a Golán-fennsíkon. A tűzszünet ellenére a dzsihádista Dzsabhát Fáteh es-Sám (leánykori nevén: a Nuszrá Front) a Szíriai Szabad Hadsereg és a Harakát Ahrár es-Sám nevű terrorszervezettel karöltve a szombati nap folyamán igyekszik területet hódítani El-Kunejtrá kormányzóság területén, ám a kormányerők eddig az izraeli besegítés ellenére is sikerrel verik vissza a támadásokat.
El-Kudszi – Kuruc.info