Gyilkosság és nemi erőszak elkövetésének gyanújával őrizetbe vettek egy magát 17 évesnek valló afgán "menekültet" Németországban.
Dieter Inhofer freiburgi államügyész szombaton jelentette be, hogy a kiskorúnak számító "fiatal" tavaly érkezett kíséret nélkül Németországba. Azzal gyanúsítják, hogy október 16-án a városban megerőszakolt és meggyilkolt egy 19 éves helyi egyetemista lányt. A lány holttestét a freiburgi Dreisam folyóban találták meg. Halálát a hatóságok szerint fulladás okozta.

Az áldozat, Maria L. - az afgán korcs megbecstelenítette, majd meggyilkolta (Kép: Bild.de)
Az áldozat - mint arról a hatóságok beszámoltak - egy egyetemi partiról hajnalban kerékpáron tartott hazafelé, amikor az afgán korcs a gyanú szerint rátámadt. A főügyész szerint a vizsgálat nyomán nyert DNS-minták azt bizonyítják, hogy a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésének helyszínén tartózkodott. Az afgán "fiatalt" egy közlekedési videokamera felvételei alapján pénteken azonosították.
A gyanúsított egyelőre semmilyen nyilatkozatot nem tett. A hatóságok a többi között azt igyekeznek megállapítani, vajon a "menekült" és a fiatal nő ismerte-e egymást. Az áldozat feltehetőleg német volt, de állampolgárságáról a jelentések nem tettek említést.
A rendőrség mintegy 1400 embert hallgatott ki az ügyben, és 1600 bejelentést vizsgált.
(MTI nyomán)