2017. január 29-én (vasárnap) Charles „Chuck” Schumer szenátor (demokrata, zsidó – New York) nyilatkozatot olvasott fel a sajtó kamerái előtt.

Alább látható a nyilatkozat egy percnél rövidebb lényegi része, amit azoknak is érdemes végignézniük, akik nem értenek angolul, mert az érzelmi manipuláció minden elemét felvonultatta: volt ott elérzékenyülő, majdnem síró, szipogó szenátor, körbevéve muszlim gyerekekkel és nőkkel, akikhez a beszéde vége felé odafordult, ígéretet téve arról, hogy teljes erejével küzdeni fog a gonoszság ellen.
A színpadi kellékek közepén állva, Schumer szenátor ezt mondta:
Ez az elnöki rendelet gonosz lelkületű és amerikaiatlan volt. Olyan módon hajtották végre, ami zűrzavart és összevisszaságot okozott országszerte, és csak azt fogja szolgálni, hogy bátorítsa és lelkesítse világszerte azokat, aki kárt fognak nekünk okozni. Azonnal hatálytalanítani kell. A szenátusbeli demokraták törvényt fognak benyújtani ennek a hatálytalanítására, és azzal olyan gyorsan fognak előremozdulni, ahogyan csak lehet. És én, mint az önök New York-i szenátora, foggal-körömmel fogok minden porcikámmal harcolni, amíg ezeket a rendeleteket nem hatálytalanítják.
Ez a módszer az 1990-es években, a blődsodartú média (Lame Stream Media) támogatása mellett még működött volna, azonban napjainkban az internet elterjedtsége révén a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.
Ugyanis alig több mint egy évvel ezelőtt, 2015. november 17-én éppenséggel ő maga is azt mondta, hogy szükséges lehet az, hogy a szír "menekülteknek" az Egyesült Államokba való áttelepítését leállítsák.
Ennyit Schumer szenátor képmutatásáról és krokodilkönnyeiről.
Trump válasza: nem tudja, ki lehet Schumer színészoktatója, de azok hamis könnyek voltak:
(Hidra - Kuruc.info)