Miután Trump elnök alapvetően megtiltotta a szíriai, iraki, iráni, szudáni, líbiai, szomáliai és jemeni állampolgároknak az Egyesült Államokba való belépést, 2017. január 27-én (pénteken) a New York-i Kennedy repülőtéren őrizetbe vettek két iraki férfit.
Érdekükben az American Civil Liberties Union (ACLU) keresetet nyújtott be (az ACLU szellemisége megegyezik a TASZ szellemiségével). Ennek nyomán Ann Donnelly szövetségi kerületi bíró a javukra döntött és sürgősségi halasztást bocsátott ki, amivel ideiglenesen megakadályozta a két iraki férfi eltávolítását. A New York Keleti Kerületének bírája szerint Trump elnöki rendelete nyomán „azonnali veszély áll fenn, hogy az eltávolítás halasztása hiányában jelentős és helyrehozhatatlan sérelem fogja érni a szóban forgó nemzetekből való menekülteket, vízummal rendelkezőket, valamint más egyéneket”.

Ann Donnelly
Ann Donnellyt a szövetségi bírói tisztségre 2015-ben Charles „Chuck” Schumer szenátor (demokrata - New York) javasolta Obama elnöknek, aki jelölte is, és a jelölést a Szenátus 95:2 arányban jóvá is hagyta. „Olyan elégedett vagyok, hogy itt lehetek és megünnepelhetem ezt a pillanatot egy kivételesen tehetséges és nagytiszteletű jogász, Ann Donnelly bíró pályafutásában”, mondta a bíró beiktatásakor Schumer, aki magát mint a Donnelly család barátját írta le, és megjegyezte, hogy a lánya a Donnelly-lányok egyikével kosarazott a St. Saviorben.

Charles Chuck Schumer - mert "hettita orrú" mindig van a háttérben...
A bíró által kibocsátott sürgősségi halasztással kapcsolatban Lee Gelernt, az ACLU bevándorlók jogaival foglalkozó programjának helyettes igazgatója ezt mondta: „A döntés fenntartja a jelenlegi állapotot, és biztosítja, hogy az olyan embereket, akiknek engedélyt adtak arra, hogy ebben az országban legyenek, nem távolítják el törvénytelenül az USA területéről.”
Az ACLU vezérigazgatója, Anthony D. Romero ezt nyilatkozta: „Nyilvánvaló, hogy a bíró megértette annak a helyrehozhatatlan sérelemnek az eshetőségét, ami az ebbe az országba jövő bevándorlók és törvényes látogatók százaira vonatkozik. Bíróságaink ma úgy működtek, ahogyan kell: a kormányzati túlkapás vagy alkotmányellenes irányvonalak és rendeletek elleni bástyaként. Az első héten Donald Trump elszenvedte első bírósági vereségét.”
Az ACLU nemzeti politikai igazgatója, Faiz Shakir így ünnepelt: „Remélem, hogy Trump élvezi, hogy veszít. Olyan sokszor fog veszíteni, hogy torkig leszünk a vereségeivel.”
Természetesen a politikusok sem maradhattak ki mindebből. Nydia Velázquez képviselő (demokrata - New York) a Kennedy repülőtér előtt önkényesnek és igazságtalannak nevezte Trump elnöki rendeletét, ahol ő és Jerrold Nadler képviselő (demokrata - New York) azon dolgoztak, hogy a két iraki férfi szabadon bocsátását biztosítsák. A Szenátus kisebbségi frakciójának vezetője, a fent már említett Charles „Chuck” Schumer szenátor (demokrata - New York) felszólította a Belbiztonsági Minisztériumot, hogy a rendeletet azonnal érvénytelenítsék.

...gyakran nem is egy - Jerrold Nadler
Tehát az ACLU-tól Gelernt, Romero, Shakir, a Kongresszusból pedig Velázquez, Nadler, Schumer. Csak hogy tudjuk, hogy megint honnan fúj a szél.
Az elnök felhatalmazása az idegenek kitiltására
A felforgatók, valamint a hasznos idióták szerint az idegenek belépésének elnöki megakadályozása önkényes és alkotmányellenes. Nos, ez a hazudozás az 1990-es években még működhetett volna, de az internet elterjedése óta az átlagember is könnyen utána tud nézni a jogszabályoknak. (Jómagam még annyit tennék hozzá, mielőtt bizonyos tudálékos fórumozók megint megszólalnak, hogy az „alien” az amerikai szövegkörnyezetben idegen állampolgárt jelent.)
Íme a vonatkozó szövetségi törvény:
„Az Egyesült Államok Törvénykönyve, 2014. évi kiadás
8. jogcím – IDEGENEK ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁG
12. FEJEZET – BEVÁNDORLÁS ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁG
II. ALFEJEZET – BEVÁNDORLÁS
II. rész – Bebocsátási feltételek idegenek részére; állampolgárok és idegenek utasellenőrzése
1182. cikkely – Be nem bocsátható idegenek
(f) A belépés felfüggesztése vagy korlátozások megszabása az elnök által
Ha az elnök bármikor úgy találja, hogy bármilyen idegeneknek vagy bármilyen minősítésű idegeneknek az Egyesült Államokba való belépése káros lenne az Egyesült Államok érdekeire, akkor nyilatkozat által, és olyan időszakra, ahogyan azt szükségesnek tartja, felfüggesztheti az összes idegen vagy bármilyen minősítésű idegenek bevándorlóként vagy nem bevándorlóként való belépését, vagy az idegenek belépésére bármilyen korlátozást szabhat meg, amiről úgy tartja, hogy az helyénvaló (…)”
Teljesen mindegy tehát, hogy az adott idegen külföldön vagy egy amerikai repülőtéren tartózkodik, hogy bevándorlóként vagy nem bevándorlóként (pl. turistaként, menekültként) akar az Egyesült Államokba belépni, mert az elnöknek a szövetségi törvények szerint felhatalmazása van arra, hogy a bebocsátását megtagadja.
Most is, mint számos esetben, azzal állunk szemben, hogy egy aktivista bíró a nép, a Kongresszus, vagy az elnök akaratát önkényesen felülbírálja. (Az „activist judge” olyan bíró, aki nem a törvény szerint bíráskodik, hanem a hivatalával visszaélve a saját progresszív kultúrmarxista világszemléletét akarja másokra ráerőltetni.)
Nyilvánvaló, hogy a hazug sajtóhoz (Lügenpresse), más néven a blődsodratú médiához (Lame Stream Media) tartozó újságírók nem fogják feszegetni ezt a dolgot. Éppen ezért kérek mindenkit, különösen az amerikai családtagokkal és ismerősökkel rendelkező olvasókat, hogy végezzenek felvilágosító munkát a fent említett törvénnyel, az aktivista bírókkal, a Kongresszus kollaboráns tagjaival, valamint a felforgató ACLU-val kapcsolatban.
Hidra - Kuruc.info
Forrás:
ACLU celebrates: 'I hope Trump enjoys losing'
By Brooke Seipel - 01/28/17 10:41 PM EST
United States Code, 2014 Edition
Title 8 - ALIENS AND NATIONALITY
CHAPTER 12 - IMMIGRATION AND NATIONALITY
SUBCHAPTER II – IMMIGRATION
Part II - Admission Qualifications for Aliens; Travel Control of Citizens and Aliens
Sec. 1182 - Inadmissible aliens
(f) Suspension of entry or imposition of restrictions by President
Whenever the President finds that the entry of any aliens or of any class of aliens into the United States would be detrimental to the interests of the United States, he may by proclamation, and for such period as he shall deem necessary, suspend the entry of all aliens or any class of aliens as immigrants or nonimmigrants, or impose on the entry of aliens any restrictions he may deem to be appropriate (…)