2018. december 10., hétfő, Judit napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:11 Ez vár a csonka országra is: átvették a hatalmat a cigányok a felvidéki Nagymagyaron - maffiamódszerekkel nyerték meg a választást08:38 Az Indexnél még a "balsors elleni védelemmel" házaló cigányasszony is magyarrá nemesül, ha bűncselekményt követ el08:05 Oroszország lett a világ második legnagyobb fegyvergyártója07:45 Illegális telepesekre lőtt egy palesztin Ciszjordániában - a hadsereg hajtóvadászatot indított07:27 A kínai összehajtogatható széknél is drágábban kelt el egy váza Salzburgban06:57 "Földönkívüli" hangokat rögzített az Insight22:33 Peking szerint komoly következményei lesznek, ha Washington nem engedi azonnal szabadon a Huawei-alapító lányát22:16 A francia külügyér visszautasította Trump csiripeléseit21:44 Trump zsidó veje a véreskezű szaúdi trónörökös legfőbb támogatója a Fehér Házban20:59 A dán kormány döntött: egy kietlen szigetre telepítenék a nemkívánatos migránsokat20:36 Még az Orbán, takarodjnak sem volt igazi ereje Hadházy tüntikéjén20:14 Érthető a franciák dühe: ők fizetik GDP-arányosan a legtöbb adót az OECD-államok közül19:52 Rendkívüli állapotot hirdettek az Egyesült Államok déli és délkeleti részén19:27 Roger Waters kérésére mondta le izraeli koncertjeit egy Pink Floyd-dalokat játszó zenekar18:59 Alagútszemlén járt Netanjáhuval a magyarországi nagykövet - Bibi Putyinnak magyarázkodott
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kiválóak a kapcsolatok és erős a barátság köztünk - mondta Szijjártó Péternek Binjámin Netanjáhu Jeruzsálemben

Reklám

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter tegnapelőtt Jeruzsálemben járt, ahol a többi között fogadta őt Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és külügyminiszter. Netanjáhu a magyar politikusnak kijelentette: "Kiváló a viszony és erős a barátság köztünk" - írja az 'Áruc 7 izraeli hírportál.
Szijjártó Péter tegnapelőtt, csütörtökön Izraelben járt, s valószínűség szerint Donald Trump nagy érdeklődéssel várt, közelgő látogatása előtt ő volt az utolsó jelentősebb külföldi politikus, aki ellátogatott Jeruzsálembe. A jeruzsálemi eszmecsere után Netanjáhu megelégedéssel szólt hazánk és Izrael kapcsolatainak alakulásáról, s így a többi között kijelentette: "Kiváló a viszony, s erős a barátság köztünk (mármint Magyarország és Izrael politikai vezetése között - H. J.)
Zoom
Szijjártó Péter és Binjámin Netanjáhu találkozója Jeruzsálemben (fotó: Hájjim Cáh)
A háborús bűnös izraeli miniszterelnök ezután ezt is közölte Szijjártóval: "Szeretnék önnel arról is beszélgetni, hogy miképpen lehetne még inkább megerősíteni a köztünk levő barátságot és a kiváló viszonyt." Az izraeli hírportál szerint a találkozón megvitatták a két ország közti gazdasági együttműködés elmélyítését, így a gépjárműgyártás technológiája és a gépjárműipar, valamint az energia- és vízgazdálkodás és az akadémiai élet terén.
Az, hogy valójában miért is kiváló a két ország közti kapcsolat és miért olyan erős a "barátság", azt Netanjáhu vállonveregetés-szerű megjegyzéséből rögtön megértjük. Az izraeli kormányfő a hivatkozott hírportál szerint nagyra értékelte a két ország közti jó kapcsolatokat, és "megköszönte azt, hogy Magyarország támogatja Izraelt a különböző nemzetközi fórumokon. (Magyarán: amikor Izrael megszálló és fajvédő politikája ellen a nemzetközi fórumokon igen sok ország a zsidó állam ellen szavaz, akkor Magyarország képviselői általában tartózkodnak vagy éppen a zsidó állam mellett szavaznak - H. J.)
Végül a legmeglepőbb, a Visegrádi négyek és Izrael közti kapcsolatok elmélyítéséről szóló kijelentést tett Netanjáhu a magyar politikussal folytatott tegnapelőtti megbeszélésén. Netanjáhu kiemelte a Visegrádi országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) és Izrael közti kapcsolat erősítésének a fontosságát, megjegyezvén, hogy erre is törekszik majd a júliusban Magyarországon teendő látogatása folyamán.
Hering J. - Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready