2018. február 21., szerda, Eleonóra, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:02 A herédi posta dolgozói nem voltak elég képzettek ideológiailag, de a polgármester segített21:10 Orbán lefagyott egy időre, amikor a veje bűnszervezetéről kérdezték20:52 Transparency: Magyarország a második legkorruptabb ország az EU-ban20:03 Akár tíz év börtönt is kaphat a török taxis, aki csúnyán átvert egy turistát19:38 Juncker szerint semmi gond a jogállamiság helyzetével Romániában19:01 Kerékpárokra szakosodott a cigány18:40 Csütörtökön is hófúvásra, havazásra figyelmeztet az OMSZ18:00 Köddé váltak a 340 milliós "csoda e-mail" felhasználói17:22 Veszélyes is lehet, ha az asszony csendes típus: egy román Szegednél felejtette a feleségét17:01 Továbbjutott az AC/DC-re korcsolyázó Tóth Ivett16:38 Nem unják még a hazug plakátokat: a Fidelitas kiállítást is szervez belőlük16:20 A Jobbik segíti a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét16:03 Makovecz Imre már a 2010-es választás előtt megmondta: nem lesz itt semmiféle elszámoltatás, mert Orbán zsarolható15:48 A lengyelek még ezek után sem értik, hogy fölösleges udvarolni a zsidóknak: műemlékké nyilvánítják a megmaradt gettófal részeit Varsóban15:24 A franciák sem normálisak: azért sztrájkol a menekültügyi hivatal, mert aggódnak a betolakodók "jogaiért"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kiválóak a kapcsolatok és erős a barátság köztünk - mondta Szijjártó Péternek Binjámin Netanjáhu Jeruzsálemben

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter tegnapelőtt Jeruzsálemben járt, ahol a többi között fogadta őt Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és külügyminiszter. Netanjáhu a magyar politikusnak kijelentette: "Kiváló a viszony és erős a barátság köztünk" - írja az 'Áruc 7 izraeli hírportál.
Szijjártó Péter tegnapelőtt, csütörtökön Izraelben járt, s valószínűség szerint Donald Trump nagy érdeklődéssel várt, közelgő látogatása előtt ő volt az utolsó jelentősebb külföldi politikus, aki ellátogatott Jeruzsálembe. A jeruzsálemi eszmecsere után Netanjáhu megelégedéssel szólt hazánk és Izrael kapcsolatainak alakulásáról, s így a többi között kijelentette: "Kiváló a viszony, s erős a barátság köztünk (mármint Magyarország és Izrael politikai vezetése között - H. J.)
Zoom
Szijjártó Péter és Binjámin Netanjáhu találkozója Jeruzsálemben (fotó: Hájjim Cáh)
A háborús bűnös izraeli miniszterelnök ezután ezt is közölte Szijjártóval: "Szeretnék önnel arról is beszélgetni, hogy miképpen lehetne még inkább megerősíteni a köztünk levő barátságot és a kiváló viszonyt." Az izraeli hírportál szerint a találkozón megvitatták a két ország közti gazdasági együttműködés elmélyítését, így a gépjárműgyártás technológiája és a gépjárműipar, valamint az energia- és vízgazdálkodás és az akadémiai élet terén.
Az, hogy valójában miért is kiváló a két ország közti kapcsolat és miért olyan erős a "barátság", azt Netanjáhu vállonveregetés-szerű megjegyzéséből rögtön megértjük. Az izraeli kormányfő a hivatkozott hírportál szerint nagyra értékelte a két ország közti jó kapcsolatokat, és "megköszönte azt, hogy Magyarország támogatja Izraelt a különböző nemzetközi fórumokon. (Magyarán: amikor Izrael megszálló és fajvédő politikája ellen a nemzetközi fórumokon igen sok ország a zsidó állam ellen szavaz, akkor Magyarország képviselői általában tartózkodnak vagy éppen a zsidó állam mellett szavaznak - H. J.)
Végül a legmeglepőbb, a Visegrádi négyek és Izrael közti kapcsolatok elmélyítéséről szóló kijelentést tett Netanjáhu a magyar politikussal folytatott tegnapelőtti megbeszélésén. Netanjáhu kiemelte a Visegrádi országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) és Izrael közti kapcsolat erősítésének a fontosságát, megjegyezvén, hogy erre is törekszik majd a júliusban Magyarországon teendő látogatása folyamán.
Hering J. - Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready