2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:11 Szépen elbeszéltek egymás mellett a minicsúcs résztvevői21:38 Erdogan elnöki rendszerrel emelheti a "jelenlegi civilizációk szintje fölé" Törökországot - pártja viszont csehül áll21:28 Trump űrhaderejéhez még jól jöhet Han Solo több mint félmillió dollárért elkelt DL-44-ese20:53 Hány zsidó él Magyarországon?20:36 Ez lett az év szava - antiszót is választottak20:27 Tüntetésekkel akarják elkerülni a Dragnea-mosdatást Bukarestben - a szoci puskák a korrupt pártelnök kürtszavára várnak20:07 Trump most azzal henceg, hogy mindenféle jogi hercehurca nélkül kipenderítené a betolakodókat19:48 Nemcsak a csapatra, a drukkerekre is jó hatása van a szurkolásnak19:31 Feltört egy autót, de nem lopott el belőle semmit ez a becsületes füstösképű18:29 Az USA-ban is nő a nem fehér népesség aránya, de ott legalább beszélni is lehet róla17:38 Pogromok Ukrajnában: "kárpátaljai magyar romák" táborát támadták meg Lembergben16:27 A Holt-Tiszában akár barnamedvét is foghatnak a bátrabb horgászok15:47 Autós üldözés közben borulhatott fel egy autó az M0-son15:25 A FIFA fegyelmi vizsgálatot indított a szerbeket sassal hergelő albánok ellen14:54 Orbán szerint a sikeres V4-politika miatt támadja Brüsszel
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kiválóak a kapcsolatok és erős a barátság köztünk - mondta Szijjártó Péternek Binjámin Netanjáhu Jeruzsálemben

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter tegnapelőtt Jeruzsálemben járt, ahol a többi között fogadta őt Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és külügyminiszter. Netanjáhu a magyar politikusnak kijelentette: "Kiváló a viszony és erős a barátság köztünk" - írja az 'Áruc 7 izraeli hírportál.
Szijjártó Péter tegnapelőtt, csütörtökön Izraelben járt, s valószínűség szerint Donald Trump nagy érdeklődéssel várt, közelgő látogatása előtt ő volt az utolsó jelentősebb külföldi politikus, aki ellátogatott Jeruzsálembe. A jeruzsálemi eszmecsere után Netanjáhu megelégedéssel szólt hazánk és Izrael kapcsolatainak alakulásáról, s így a többi között kijelentette: "Kiváló a viszony, s erős a barátság köztünk (mármint Magyarország és Izrael politikai vezetése között - H. J.)
Zoom
Szijjártó Péter és Binjámin Netanjáhu találkozója Jeruzsálemben (fotó: Hájjim Cáh)
A háborús bűnös izraeli miniszterelnök ezután ezt is közölte Szijjártóval: "Szeretnék önnel arról is beszélgetni, hogy miképpen lehetne még inkább megerősíteni a köztünk levő barátságot és a kiváló viszonyt." Az izraeli hírportál szerint a találkozón megvitatták a két ország közti gazdasági együttműködés elmélyítését, így a gépjárműgyártás technológiája és a gépjárműipar, valamint az energia- és vízgazdálkodás és az akadémiai élet terén.
Az, hogy valójában miért is kiváló a két ország közti kapcsolat és miért olyan erős a "barátság", azt Netanjáhu vállonveregetés-szerű megjegyzéséből rögtön megértjük. Az izraeli kormányfő a hivatkozott hírportál szerint nagyra értékelte a két ország közti jó kapcsolatokat, és "megköszönte azt, hogy Magyarország támogatja Izraelt a különböző nemzetközi fórumokon. (Magyarán: amikor Izrael megszálló és fajvédő politikája ellen a nemzetközi fórumokon igen sok ország a zsidó állam ellen szavaz, akkor Magyarország képviselői általában tartózkodnak vagy éppen a zsidó állam mellett szavaznak - H. J.)
Végül a legmeglepőbb, a Visegrádi négyek és Izrael közti kapcsolatok elmélyítéséről szóló kijelentést tett Netanjáhu a magyar politikussal folytatott tegnapelőtti megbeszélésén. Netanjáhu kiemelte a Visegrádi országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) és Izrael közti kapcsolat erősítésének a fontosságát, megjegyezvén, hogy erre is törekszik majd a júliusban Magyarországon teendő látogatása folyamán.
Hering J. - Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready