2018. szeptember 19., szerda, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:13 Bekérették Spanyolország budapesti nagykövetét15:46 Két hétre lezárják a Déli pályaudvart októberben15:21 Vizsgálatot indítottak a Tesla ellen14:50 Tarlós állítólag mégis újrázna jövőre14:30 A két Korea közösen pályázik a 2032-es nyári olimpia megrendezésére13:54 Váratlan négyszemközti megbeszélés is volt Orbán és Putyin között13:33 A vörös román maffiavezér lemondását követeli pártjának három alelnöke13:04 Hat év fegyházat kapott egy buzeráns pedofil - de sajnos nem jogerős12:38 Korábbi vezetője szerint politikai öngyilkosság, amit az LMP megenged magának12:14 Életbevágóan fontos kérdés: arra kíváncsiak a PISA teszt készítői, hogy gyermekeink tisztában vannak-e az "idegengyűlölet veszélyeivel"12:01 Új forgalmi rend az M0-s déli szakaszán11:11 Heves veszekedés a Jobbik frakcióülésén: Volner számonkérte Vonát, aki "válaszul" leügynöközte, és visszarohant Budapestre10:30 Az évszázad elrejtőzését hozta össze egy erőforrás Debrecenben10:07 Az eltérő kultúra megoldása a pénzhiányra: addig kell verni vascsővel a 87 éves magyar asszonyt, amíg lélegzik09:58 Kósz Zoltán és a vízilabdások két ügyvédje a Hír TV-ben tagadta a nemi erőszak vádját
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kiválóak a kapcsolatok és erős a barátság köztünk - mondta Szijjártó Péternek Binjámin Netanjáhu Jeruzsálemben

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter tegnapelőtt Jeruzsálemben járt, ahol a többi között fogadta őt Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és külügyminiszter. Netanjáhu a magyar politikusnak kijelentette: "Kiváló a viszony és erős a barátság köztünk" - írja az 'Áruc 7 izraeli hírportál.
Szijjártó Péter tegnapelőtt, csütörtökön Izraelben járt, s valószínűség szerint Donald Trump nagy érdeklődéssel várt, közelgő látogatása előtt ő volt az utolsó jelentősebb külföldi politikus, aki ellátogatott Jeruzsálembe. A jeruzsálemi eszmecsere után Netanjáhu megelégedéssel szólt hazánk és Izrael kapcsolatainak alakulásáról, s így a többi között kijelentette: "Kiváló a viszony, s erős a barátság köztünk (mármint Magyarország és Izrael politikai vezetése között - H. J.)
Zoom
Szijjártó Péter és Binjámin Netanjáhu találkozója Jeruzsálemben (fotó: Hájjim Cáh)
A háborús bűnös izraeli miniszterelnök ezután ezt is közölte Szijjártóval: "Szeretnék önnel arról is beszélgetni, hogy miképpen lehetne még inkább megerősíteni a köztünk levő barátságot és a kiváló viszonyt." Az izraeli hírportál szerint a találkozón megvitatták a két ország közti gazdasági együttműködés elmélyítését, így a gépjárműgyártás technológiája és a gépjárműipar, valamint az energia- és vízgazdálkodás és az akadémiai élet terén.
Az, hogy valójában miért is kiváló a két ország közti kapcsolat és miért olyan erős a "barátság", azt Netanjáhu vállonveregetés-szerű megjegyzéséből rögtön megértjük. Az izraeli kormányfő a hivatkozott hírportál szerint nagyra értékelte a két ország közti jó kapcsolatokat, és "megköszönte azt, hogy Magyarország támogatja Izraelt a különböző nemzetközi fórumokon. (Magyarán: amikor Izrael megszálló és fajvédő politikája ellen a nemzetközi fórumokon igen sok ország a zsidó állam ellen szavaz, akkor Magyarország képviselői általában tartózkodnak vagy éppen a zsidó állam mellett szavaznak - H. J.)
Végül a legmeglepőbb, a Visegrádi négyek és Izrael közti kapcsolatok elmélyítéséről szóló kijelentést tett Netanjáhu a magyar politikussal folytatott tegnapelőtti megbeszélésén. Netanjáhu kiemelte a Visegrádi országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) és Izrael közti kapcsolat erősítésének a fontosságát, megjegyezvén, hogy erre is törekszik majd a júliusban Magyarországon teendő látogatása folyamán.
Hering J. - Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready