Szervkereskedelem miatt indít vizsgálatot a Planned Parenthood abortuszklinika ellen az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma – közölte a New York Times.
Zoom
Feminista szörnyetegek tüntetnek a gyilkosok mellett
„Ez régóta várt jó hír” – nyilatkozta a LifeSite-nak Abby Johnson, az abortuszklinika egykori dolgozója, aki ma már életpárti aktivista. „A Planned Parenthood aktívan részt vesz az illegális szervkereskedelemben, magzatok testrészeit árulták nyereségért cserébe” – mondta.
„Pontosan azoknak a nőknek hazudtak, akikért elvileg harcolnak. Első kézből láttam, amikor az abortusz-óriásnak dolgoztam. És mégis, évente több mint félmilliárd dollárt kapnak az adófizetők pénzéből” – tette hozzá Johnson.
A botrány 2015 nyarán robbant ki, miután nyilvánosságra került néhány rejtett kamerával készült felvétel, melyből kiderül, hogy a legismertebb amerikai abortusztámogató szervezet, a Planned Parenthood szövet- és szervkereskedelmet végez. A szervezet klinikáin megközelítőleg 300 ezer abortuszt végeznek évente.
Az egyik rejtett felvételen látható, ahogy a szervezet igazgatója vacsora közben tárgyal magzatok testrészeinek eladásáról. Egy abortuszellenes szervezet aktivistái keresték fel, és kértek ajánlatot azt állítva, hogy nagy tételben van szükségük magzatok testrészeire egy tudományos kutatáshoz.
(Mandiner)