Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Elmarad a Triatlon Nagyhét és a világkupa-verseny Tiszaújvárosban22:10 A japán szervezők sem akarnak nézők nélküli olimpiát21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Zsidócsicska államelnök lesz Brazíliában is - a "Messiás" már le is tette az első hűségesküt

Reklám

Néhány nappal ezelőtt Brazíliában az ottani zsidók többsége és a baloldaliak által szélsőjobboldalinak, sőt fasisztának tartott Jair Messias Bolsonaro egykori ejtőernyős katonatiszt nyerte meg az elnökválasztást. Izraelben örülnek Bolsonaro győzelmének, mert már a választási kampány idején, sőt még korábban is, többször elkötelezte magát Izrael mellett, illetve a palesztin állam megvalósítása ellen. A palesztin állam létesítésének gondolatáról cinikusan nyilatkozik, miközben a Jiszráél Há-Jom című izraeli lapnak nyilatkozva hűségesküt tesz: a zsidó állam az ENSZ-ben szinte minden Izraelt érintő szavazáskor számíthat Brazília támogatására.
Zoom
Jair Messias Bolsonaro az izraeli parlamentben két évvel ezelőtt (fotó: BZ)
Jair Messias Bolsonaro, Dél- és Latin-Amerika legnagyobb területű és legnépesebb országa, Brazília nemrégiben megválasztott elnöke 2019. január 1-jén lép hivatalba. Az addig hazájában is csak kevesek által ismert, 63 éves katona-politikus a külföldi sajtóorgánumok közül az első interjút a Likud párt szócsövének is mondott Jiszráél Há-Jom (Izrael Ma) című izraeli lapnak adta. Bolsonaro a Bo’áz Biszmut izraeli újságíróval folytatott beszélgetés elején fontosnak tartotta hangsúlyozni: az Izrael iránti rokonszenve, s Jeruzsálem státuszával kapcsolatos ígérete nem csupán választási kampányfogás volt. (Magyarán, a zsidók most eljött messiása Donald Trumphoz hasonlóan el fogja ismerni a megszállt Kelet-Jeruzsálemet is magába foglaló Jeruzsálemet Izrael Állam fővárosának – H. J.)
Zoom
Jair Messias Bolsonaro (középütt) a brazil-izraeli barátság jegyében tartott összejövetelen még az elnökválasztás előtt
Az interjú elején az izraeli újságíró névetimológiai magyarázattal kedveskedett a néhány nappal ezelőtt megválasztott brazil elnöknek. Az egyik keresztneve, a Jair, héberül azt jelenti, hogy megvilágosít, fényt ad, világít. (A másik, rendkívül szerény héber keresztnevéhez, a Messiáshoz nem kell különösebb magyarázat. Mi viszont az első keresztneve magyarázatához hozzátesszük azt, amit az izraeli újságíró nyilván nem tett: Szent Márk evangéliumában is olvasható a történet, amelynek egyik szereplője, a capernaumi zsinagóga elöljárója, egy Jáir-ből latinosított Jairus volt, akinek 12 éves, halott lányát Jézus a következő arameus szavakkal támasztotta föl: Tálitá, kumi! – Leányka, kelj föl! – טליתא, קומי).
Zoom
Jair Messias Bolsonaro saját gépkarabélyos szobrocskáját emeli magasba (fotó: Reuters)
A hazájában erőszakos és sokszor trágár szavakat használó emberként ismert Jair Messias Bolsonaro ezután az izraeli lapnak eldicsekedett, hogy két esztendővel ezelőtt már járt Izraelben (ahol a Kneszetben, az izraeli parlamentben is fényképezkedett – H. J.), de szándékában áll visszatérni a Szentföldre. Elmondta, hogy megválasztása után, a héten Izrael brazíliai nagykövete kétszer is fölkereste, s ő pedig nagyon örül, hogy Izrael hivatalos képviselője ilyen szívélyesen viszonyul hozzá. „Szeretem Izrael népét és Izrael Államát, s ezért biztos lehet benne, hogy 2019-től kezdve elnökként a két ország közötti közeledést és az igen gyümölcsöző együttműködést fogom szorgalmazni”, jelentette ki a cionisták legújabb csicskája.
Zoom
Jair Messias Bolsonaro választási győzelmét ünneplő zsidók Sao Paulóban – izraeli zászlóval és gépkarabély-makettel
Brazília izraeli, illetve Palesztina brazíliai nagykövetségének jövőjéről szólva Bolsonaro ezt mondta: „Izrael egy szuverén, független állam, s ezért ha önök Jeruzsálemet jelölik ki az ország fővárosának, akkor mi is ehhez tartjuk magunkat. A választási hadjárat során megkérdezték tőlem: akkor is így vélekedem-e majd, miután megválasztanak elnöknek? A válaszom az volt, hogy igen, mert csak Izrael, s nem mások dönthetnek az ország fővárosáról”, jelentette ki a megválasztott elnök, majd cinikus hangon áttért a palesztin nagykövetség kérdésére: „A palesztin nagykövetség épülete túlságosan közel van az elnöki palotához… Egyetlen nagykövetség sem lehet ilyen közel az elnöki palotához, s ezért szándékunkban áll elköltöztetni a jelenlegi helyéről. Másrészt pedig Palesztinának előbb el kell nyernie az állami függetlenségét ahhoz, hogy jogot formálhasson nagykövetség fenntartására”, jelentette ki Bolsonaro.
Zoom
Jair Messias Bolsonaro – Brazília mostantól az ENSZ-ben is Izrael mellett szavaz
Bolsonaro nyilván tisztában van azzal, hogy Palesztina eddig miért nem nyerhette el a függetlenségét, s hogy ez a helyzet továbbra is így marad, az izraeli lapnak pedig kijelentette: „Biztos lehet abban, hogy az ENSZ-ben önök mellett szavazunk. Persze tudom, hogy legtöbb esetben a szavazásnak szinte csak jelképes jelentősége van. Biztosak lehetnek benne, hogy az ENSZ-ben számíthatnak a mi támogató szavazatunkra szinte minden Izrael Államot érintő témában”, ígérte meg az izraeli lapnak a zsidócsicska Jair Messias Bolsonaro, a most megválasztott brazil elnök.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready