Az izraeli katonai vezetés az elmúlt órákban újabb egységeket vezényelt a Gázai övezet határára, miközben az izraeli újságok úgy vélik: nagyon közel van a szárazföldi hadművelet megkezdése. Az újabb gázai mészárlás előtt az izraeli hadsereg pszichológiai háborút is indított a Gázai övezet politikai és katonai vezetői ellen. Az izraeli hadsereg arab nyelvű propagandaosztályának szóvivője Fb-oldalán gúnyos hangú üzenettel fordult Iszmá’íl Hánijjához, a Hamász Politikai Hivatalának vezetőjéhez.
Zoom
Áviháj Edráí alezredes, izraeli katonai szóvivő (fotó: Fb)
Amint arról beszámoltunk, más célpontok mellett az izraeli légierő ma éjszaka porig lebombázta Iszmá’íl Hánijjá miniszterelnök, a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom Politikai Hivatala vezetőjének irodáját Gázavárosban. Katonai túlerejének tudatában Izrael néhány órával ezelőtt gúnyos üzenetben szólította meg a Hamász miniszterelnökét. Az arab vezetéknevű Áviháj Edrá’í alezredes, az izraeli hadsereg arab nyelvű osztályának szóvivője Fb-oldalán a többi között ezt írta Iszmá’íl Hánijjának:
Ábú el-’Ábd Hánijjának!
Ha ma elmész arra a helyre, ahol egykor a hivatalod volt, nézz jobbra, majd balra, s gondold meg, helyes lépés volt-e a részedről veszélyeztetni a Gázai övezet polgári lakosságát! Vagy talán Muhámmád ed-Déjf és Jáhjá esz-Szinvár vonz téged arra a helyre, ahová sem te, sem a Gázai övezet lakosai nem kívánnak eljutni? (…) Ne felejtsd el közölni velünk az új hivatalod pontos helyét!
Áviháj
A humorizáló izraeli szóvivő a nagyobb hatás kedvéért az Iszmá’íl Hánijjának írt üzenet arab szövege és a palesztin politikus fényképe közé beillesztette Hánijjá tegnap éjjel lerombolt hivatalának fényképét.
Zoom
Az Iszmáíl Hánijjának címzett izraeli üzenet
Zoom
Hánijjá hivatalának lebombázása tegnap éjjel Gázavárosban
Áviháj Edrá’í izraeli katonai szóvivő Fb-oldalára értelemszerűen főleg arabok válaszolnak az alezredes arab nyelven írt heccelődő bejegyzéseire. Az egyik arab olvasója a szóvivő fölszarvazott, szájából 5,56 × 45 mm-es töltények agyarként kilógó fényképe alá héberül, arabul és angolul ezt írta: „A terrorista világszervezet szóvivője”.
Zoom
De volt olyan is, aki a szóvivő fényképére pisilő kisfiú fotóját osztotta meg a közösséggel.
Zoom
H. J. – Kuruc.info